El Parador allotja uns 15.000 clients en un any i assoleix un 75% d’ocupació mitjana

S.E.
Publicat: 
09-08-2018
Actualitzat: 09-08-2018 9:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Parador allotja uns 15.000 clients en un any i assoleix un 75% d’ocupació mitjana
  • El Parador allotja uns 15.000 clients en un any i assoleix un 75% d’ocupació mitjana
  • El Parador allotja uns 15.000 clients en un any i assoleix un 75% d’ocupació mitjana

L’antic convent del Roser, al carrer Cavallers, compleix demà el seu primer any com a Parador Nacional de Turisme havent allotjat uns 15.000 clients i amb un índex d’ocupació mitjana del 75%, segons el director, Miquel López. “La valoració és molt positiva”, subratlla, i detalla que el 70% dels clients són catalans o espanyols (un 40% de Barcelona, un 20% de Madrid i la resta, de València, el País Basc i altres procedències) i el 30% estrangers, principalment de França (25%), Alemanya i el Regne Unit (10%), Bèlgica i Holanda (8%), els Estats Units i Itàlia (7%), però també d’Austràlia, el Japó i l’Argentina.

“Estem molt contents perquè col·laborem a posar Lleida en el mapa mundial”, assenyala López, i afegeix que “a l’estiu l’ocupació està sent igual cada dia, mentre que a l’hivern, tardor i primavera va ser més gran els caps de setmana, gairebé del 100%. La majoria de clients són turistes que volen conèixer la ciutat i es queden dos nits” (l’hotel els regala entrades per a la Seu Vella, el Museu de Lleida i Templers). Subratlla que als clients el que més els sorprèn és el claustre i el restaurant ubicat a l’església i assegura que una enquesta de satisfacció dels clients de Paradores situa el de Lleida en el número 14 dels 97 existents (l’u és el de Corias, a Astúries). “Esperem acabar l’any al Top Ten”, augura.

Així mateix, considera que el Parador ha ajudat a dinamitzar aquesta zona de la ciutat, a la qual encara falta una “espenta”, encara que va recordar que ben aviat s’obriran l’antic barri jueu, el Call, i dos carrers nous que “contribuiran que la zona estigui més ben ubicada”. En aquest sentit, titulars de negocis de l’entorn del Parador afirmen que ha portat un “altre tipus de gent” a la zona, però recalquen que encara queden moltes coses per millorar, com “la neteja i el control de la prostitució i la droga”.

Cristina Armengol, presidenta de l’associació de veïns i comerciants del Barri Antic i amb un establiment a Cavallers, va corroborar que s’ha notat “més flux de gent” i veu necessària més inversió per regenerar socialment la zona, sobretot la part alta del carrer, i la responsable d’un bar va dir tenir clients nacionals i estrangers que estan allotjats al parador, mentre altres establiments diuen tan sols notar un augment puntual de les vendes.

El Parador del Roser té quatre estrelles i compta amb 53 habitacions. La seua obertura va suposar la culminació d’un procés de més de 12 anys i una inversió de 16,5 milions per part de Turespaña i Paradores de Turismo.

El pròxim repte, “buscar també el client d’empresa”

El director del Parador, Miquel López, va afirmar que el seu actual repte és “buscar el client d’empresa”. “Ara és més un hotel al qual vénen els turistes a dormir. Moltes empreses encara no pensen que els pugui oferir tots els serveis que requereixen”, apunta. També vol “obrir” més a tota la ciutadania el menjador, que ofereix gastronomia lleidatana. “Que tothom sàpiga que es pot venir sense necessitat de pernoctar”, subratlla. Per això, a l’octubre celebraran un open day per a persones que estiguin preparant el seu casament i també volen introduir menús amb estrelles Michelin del cuiner Mario Sandoval, i fer tastos de vi i cava.

Comparteix

També t'interessarà