El Parc Agrobiotech de Lleida rebrà set milions d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat

REDACCIÓ
Publicat: 
26-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Parc Agrobiotech de Lleida rebrà set milions d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida i President del Parc Agrobiotech Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident del Parc i rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el sotsdelegat del govern a Lleida, José Crespin, anuncien una esmena dels Pressupostos Generals de l’Estat que suposa una injecció de set milions d’euros al Parc Agrobiotech Lleida.

Miquel Pueyo destaca que aquesta partida “garanteix la viabilitat del Parc i suposa una gran injecció econòmica per a Lleida i les terres del voltant”. “És una clara aposta per la capital AgroBioTech que juga Lleida i pel paper clau i fonamental que té actualment el Parc”, ha explicat l’alcalde. “Aquests diners ens permetran poder destinar més esforços i recursos a accions d’innovació i generació de projectes entre les empreses del Parc, enlloc de destinar els diners a amortitzar endeutament”, ha afegit l’alcalde.

El paer en cap ha destacat, també, que la nova partida pressupostària va en la línia de convertir Lleida en la capital AgroBioTech del sud d’Europa. Treballem plegats perquè “el 2030 Lleida sigui un referent en la manera de posar la tecnologia al servei del sector agroalimentari i de l’economia verda i provocar simultàniament millores en altres sectors”.

Per la seva banda, Jaume Puy s’ha mostrat satisfet per l’aprovació de l’esmena, que permetrà fer un pas endavant en la consolidació d'una infraestructura bona per la generació de coneixement i progrés a Lleida i al territori.

Finalment, José Crespin ha destacat que la injecció econòmica de set milions d’euros per a Lleida dotarà de major estabilitat financera al Parc.

Tots tres han coincidit en assenyalar que ara caldrà treballar per aconseguir el refinançament de les quotes i l'aplaçament dels terminis de venciment dels deutes del Parc.

Actualment el Parc Agrobiotech Lleida acull una vuitantena d’empreses i una quinzena d’institucions tecnològiques, de desenvolupament i de recerca científica, amb prop de 1450 treballadors i treballadores.

Comparteix

També t'interessarà