El Parc Astronòmic del Montsec bat rècords en el balanç 2023

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
10-01-2024
Actualitzat: 10-01-2024 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Parc Astronòmic del Montsec bat rècords en el balanç 2023
    Peu de foto: 
    Foto: Oriol Bosch (ACN)

Al desembre ha augmentat en més d'un 30% els visitants gràcies a l'espectacle de Pink Floyd


El Parc Astronòmic del Montsec ha tancat l'any amb unes xifres molt bones tot i que la instal·lació ha hagut d'estar tancada dos mesos per la renovació del sistema de projecció i poder ampliar l'aforament del planetari així com fer-lo accessible a les persones amb mobilitat reduïda. La 9a edició del Festival d'Astronomia amb commemoració de l'any Joan Oró ha aconseguit el millor resultat de la història i rècord d'assistència. Al desembre també s'ha registrat un rècord històric amb més d'un 30% d'increment amb la visita de 3.071 persones gràcies a l'impacte de l'espectacle 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd. La xifra aproximada de visitants durant tot l'any és de 30.000 persones.

El Festival d'Astronomia d'octubre, dedicat al centenari del naixement del científic català Joan Oró, ha batut rècords d'afluència amb la participació més gran els nou anys d'existència d'aquest certamen. A més, les xifres de visitants han experimentat un creixement significatiu, passant de 1.504 el 2022 a 1.612 el 2023, en aquest esdeveniment concret.

El desembre ha estat un mes històric també ja que s'han superat en més d'un 30% els visitants en comparació al mateix mes de l'any anterior. S'ha arribat a la xifra de 3.071 visitants, amb el millor pont de desembre del 15 anys del Parc. L'èxit es deu, en part, a l'estrena de l'espectacle 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd, en commemoració del 50è aniversari del disc. L'espctacle ha aconseguit una audiència de 822 visitants amb un 100% d'ocupació en les sessions, obligant a doblar les projeccions respecte de la previsió inicial. Aquest espectacle es mantindrà en la programació del 2024 i ja té vendes anticipades en forma de xec regal.

Seguint les directrius d'innovació, el Parc Astronòmic del Montsec ha incorporat nous productes propis a la seva botiga i es continua treballant per dur a terme activitats amb les escoles com a oferta educativa. Així, es manté una relació directa amb els centres educatius. Les xifres mostren un suport continuat, amb 3.843 alumnes el 2022 i 3.613 alumnes el 2023, malgrat la temporada més curta.

Des del Parc es fa un balanç d'un any fructífer amb un "èxit notori" durant el quart trimestre de 2023, superant àmpliament "els millors registres històrics i demostrant una recuperació substancial" des del temps de prepandèmia. Amb un total de 8.374 visitants en aquest darrer període de l'any, el Parc considera que ha consolidat la seva posició com una destinació "atractiva i popular", amb xifres que reflecteixen un "interès creixent" per les activitats astronòmiques i les "experiències úniques" que ofereix.

Comparteix

També t'interessarà