El Parc del Segre, l'aventura segura en aigües braves del Pirineu

REDACCIÓ | Maria Lozano
16-03-2021
  • Foto Parc del Segre
    Peu de foto: 
    Foto Parc del Segre

Enmig dels Pirineus podem gaudir d’unes de les millors instal·lacions de tota Europa per fer esports aquàtics com piragüisme i ràfting. Es tracta del Parc Olímpic del Segre, enmig de la ciutat de La Seu d’Urgell. Es va construir després dels aiguats de l’any 1982, quan l’Ajuntament va decidir que s’havia de construir un canaltizador perquè no tornessin a produir-se inundacions. Amb l’excusa dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, van decidir fer un Parc Olímpic d’aigües tranquil·les i braves. De fet, el piragüisme en aquells jocs Olímpics es van fer a La Seu.

Així doncs, dos o tres cops l’any La Seu s’omple de vida amb campionats d’eslàloms estatals, nacionals i fins i tot internacionals. A finals d’estiu s’acostuma a fer un campionat mundial i venen piragüistes professionals de tots els racons del món, des de xinesos fins a americans, passant per europeus de tota mena i, com no, andorrans. La capital de l’Alt Urgell es volca en els campionats, el turisme ho aprofita i molts es fan voluntaris per ajudar tot el possible.

Però això no es tot, i és que el Parc del Segre és el racó per excel·lència de La Seu per passar un dia en família. Allí hi pots llogar piragües i fer un tomb per les aigües tranquil·les (amb l'ajuda de monitors/es que t'expliquen com remar) o endinsar-te a les aigües braves i fer ràfting. Si el que t’agrada és escalar, també pots aprofitar el rocòdrom per gaudir d’aquest esport.

Tot i així hi han plans més tranquils per fer al parc. Pots anar a passejar enmig de la natura amb les vistes de la Serra del Cadí. De fet, donant tota la volta al Parc caminaràs més d’1 quilòmetre i mig! Després, pots seure a la Terrasseta del Parc per fer un beure, unes tapes o dinar amb amics o la família.

Així doncs, el Parc del Segre de La Seu és un lloc on fer activitats de tota mena i gaudir-ne sol, en família, o amb amics; fent esport o sense; i amb unes vistes espectaculars del Pirineu de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta