El Parc del Segre reobre amb pèrdues del 75%

XAVIER PUJOL
30-06-2020
  • El Parc del Segre reobre amb pèrdues del 75%

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell obrirà demà les portes al públic en general, després de quatre llargs mesos sense activitat turística per la crisi sanitària del coronavirus. El confinament, que només s’ha aixecat parcialment perquè els esportistes d’alt nivell, tecnificats i federats poguessin entrenar-s’hi a partir de la fase 2 de la desescalada, però sempre mantenint tancades la resta de les instal·lacions, com el gimnàs, els vestidors i els espais de restauració, ha suposat un cop dur per a l’economia d’aquest complex de la capital de l’Alt Urgell, que ha xifrat entre un 75 i un 80 per cert les pèrdues generades pel Covid-19.

I és que el Parc, que se sustenta gràcies en bona part a l’activitat turística que genera, ha estat inactiu durant els quatre mesos de més afluència de visitants, que és del març al juny, especialment gràcies a les escoles que hi van a l’últim tram del curs. La incògnita ara és saber si l’altre gruix important dels visitants, que és el dels casals d’estiu, es podrà salvar durant l’estiu. “Serà un any molt complicat al parc perquè hem perdut els ingressos dels nostres mesos més forts”, apuntaven ahir des de la gerència del complex olímpic.

La reobertura es farà sota un estricte protocol, desinfectant el material i utilitzant mascareta

L’obertura demà de la instal·lació olímpica, molt esperada per reactivar l’economia de la zona, es farà sota un estricte protocol de seguretat, que inclou dos desinfeccions globals (matí i tarda) a la zona de vestidors, que tindrà una limitació del 30 per cent de l’aforament, i també de tot el material, com les canoes i els bots de ràfting després de cada ús. Tot el personal del parc portarà en tot moment mascareta i els usuaris del ràfting només podran no portar-la si conviuen junts. Així mateix, caldrà fer reserva prèvia i no s’organitzarà cap activitat que no tingui un mínim de deu usuaris perquè sigui rendible.

Aquesta Copa del Món és la primera de les tres que acollirà el Parc del Segre de forma consecutiva, si bé les dos següents, el 2021 (ja està programada del 3 al 5 de setembre) i el 2022, seran de la modalitat d’eslàlom.

La Copa del Món de descens, confirmada del 23 al 25 d’octubre

En l’apartat esportiu, la Federació Internacional de Piragüisme (ICG) ha confirmat que la Copa del Món de descens esprint, que inicialment s’havia de disputar de l’11 al 13 de setembre, s’ha programat finalment per als dies 23, 24 i 25 d’octubre. La prova, l’única del certamen d’aquesta disciplina que es disputarà aquest any, comptarà amb importants absències, ja que quatre països, concretament els Estats Units, Austràlia, el Canadà i Nova Zelanda, ja van anunciar setmanes enrere que no hi anirien per culpa del coronavirus.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?