El Pardinyes cotitza a l’alça

XAVIER PUJOL
04-04-2019
  • El Pardinyes cotitza a l’alça
  • El Pardinyes cotitza a l’alça

L’Handbol Pardinyes està vivint la millor temporada de la seua història en tots els nivells, coincidint amb la celebració aquest any del vint-i-cinquè aniversari de la seua fundació. El club ha batut aquesta campanya el rècord d’equips en competició, dotze, i pràcticament ha doblat el nombre de llicències federatives en tot just dos exercicis, passant de 80 a 150, al marge dels 200 jugadors i jugadores que té controlats a la lliga escolar que impulsa des de l’any passat al costat del Consell Esportiu del Segrià.

Gran part de la causa d’aquest increment cal buscar-la en la creació fa tres anys de la secció femenina, que actualment compta amb quatre equips (dos sèniors, un d’infantil i un d’aleví) i ja té pensat crear un equip cadet la campanya vinent.

Aquesta campanya, el club té el nombre d’equips més gran de la seua història, 8 de masculins i 4 de femenins

A més, el primer equip ha aconseguit aquest cap de setmana tota una gesta, ja que s’ha classificat matemàticament per disputar la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata, la segona categoria de l’handbol femení espanyol en què milita l’Associació Lleidatana, que fa setmanes va certificar el seu descens.

L’equip, que està format per Patrícia Bernabéu, Montse Escala, Aina Llobet, Alisabeth Martínez, Carmen Martínez, Paula Milagros, Cristina Morell, Amaia Moreno, Patrícia Oliet, Esther Pérez, Anaís Bartrés, Andrea Bolaños, Júlia Enjuanes, Andrea Jiménez, María Martín i Aida Sentís, sota la direcció de Xavier Mena i Abel Hervá, és líder de la Lliga Catalana i ara buscarà en les jornades que queden el títol, la qual cosa li permetria tenir un millor encreuament en el sorteig de la fase d’ascens, que es disputarà del 10 al 12 de maig i que el club no té previst sol·licitar.

La gran temporada que està fent l’equip ha agafat per sorpresa fins i tot els seus responsables. “Partíem amb l’objectiu de quedar el millor possible. És cert que hi havia bones expectatives, però no tant”, afirma Txema del Rosal, director tècnic del club i entrenador de l’equip masculí, el qual també està lluitant per l’ascens, en el seu cas a la Lliga Catalana, la tercera categoria nacional que va perdre la temporada passada.

Actualment el masculí ocupa una de les tres places que donen l’ascens directe

Farem l’esforç i buscarem suports d’on sigui, perquè les jugadores s’ho mereixen”, va apuntar Txema del Rosal, que considera més problemàtic l’apartat esportiu. “Caldrà veure si tenim prou jugadores com per afrontar una temporada digna”, va afegir.

El club també està buscant instal·lacions alternatives davant del creixement que ha experimentat. “Tenim un problema perquè el nostre pavelló no pot suportar més equips”, va sentenciar.

Si finalment l’equip femení aconsegueix l’ascens a la Divisió d’Honor Plata, l’Handbol Pardinyes haurà d’incrementar en uns 10.000 euros el seu actual pressupost, que s’acosta als 60.000 €.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta