• El Pardinyes torna a fer història i lluitarà per ascendir a LEB Or
    Peu de foto:
    Foto Pol Puertas (@CBPardinyes)

El Club Bàsquet Pardinyes va fer el que havia de fer.
Guanyar el seu partit enfront de L’Hospitalet demostrant actitud i fam de victòria en una trobada que va ser l'inici de la millor nit en la història del club lleidatà i que va acabar amb la classificació dels de Gerard Encuentra per als playoffs d'ascens a la Leb Or en la setena plaça, després que Benicarló i Basket Navarra perdessin els seus partits enfront de Hestia Menorca i Villarrobledo respectivament.

Els de Lleida van començar molt bé. Un parcial de 13-9 marcava el que seria el guió del partit, amb bons atacs que a més es mostraven sòlids enrere impedint que el pivot titular, i únic, dels del Llobregat, Popic, pogués dominar l'àrea del pal baix.

En els segons cinc minuts, els visitants van aconseguir retallar distàncies, millorant el seu percentatge des dels 6.75 per a deixar un marcador de 24-21 al final del període. Malgrat la reacció visitant, els homes de Gerard Encuentra no sols no es van arrugar, sinó que van sortir molt més actius en el segon període. Amb un parcial de 21-1 que suposava una declaració d'intencions, els de Lleida tornaven a avançar-se en el marcador per a, en aquesta ocasió, no permetre que l’Hospitalet pogués mantenir cap opció de remuntar abans del descans. Un encertat Mads Bonde (11 punts) i
un bon Javi Balastegui al qual no li va tremolar el pols en el retrobament amb el seu ex-equip (11 punts, 5 rebots i 2
assistències al descans), van liderar el joc local. Al descans, el marcador ja era de 54-38 i la graderia i la banqueta, començaven a treure els telèfons per a veure els resultats de Benicarló i Navarra. Una derrota Benicarlanda suposava entrar en playoff, però una derrota de tots dos ficava als de Gerard Encuentra en la setena posició.

Després del descans, els homes de groc i negre van baixar una mica la seva intensitat. Sabent-se guanyadors, van permetre una mica més les cistelles fàcils de l’Hospitalet. Tot i així, els locals van continuar dominant el marcador sense deixar opcions de remuntada en tot el tercer període. Després d'un parcial de 17-17, el més baix fins al moment, el partit va arribar a l'últim quart amb un marcador de 71-55.
El partit estava sentenciat, però l'enfrontament no va defallir durant l'últim període, durant el qual els jugadors de Pardinyes estaven més pendents de les veus de la graderia que xiuxiuejaven els resultats. Així va acabar un període sense història (9-12) per a tancar el marcador amb un 80-67 final que donava la victòria als de Gerard Encuentra.

El final del partit no va portar a la celebració immediata. Jugadors, tècnics, espectadors i aficionats esperaven els 5 minuts que quedaven a Menorca, un partits que es va endur els de les illes per 80-58.

Fou el primer esclat de goig, continuat un minut més tard, quan acabava a Villarrobledo el partit contra Navarra amb victòria local 77-74. Llavors sí. Crits en la graderia, passeig dels jugadors i càntics al Barris Nord per celebrar que el Pardinyes torna a fer història.

Els de Gerard Encuentra jugaran el cap de setmana del 24 d'abril el primer partit del playoff d'ascens a LEB Or davant el Zornotza d'Amorebieta. L'anada es jugarà en Barris Nord, mentre que la volta es juguessin en terra biscaïnes.