⏯️ El Parlament votarà dimarts si porta el cas Juvillà al Suprem

ACN
24-01-2022
  • ⏯️ El Parlament votarà dimarts si porta el cas Juvillà al Suprem
  • ⏯️ El Parlament votarà dimarts si porta el cas Juvillà al Suprem
    Peu de foto: 
    Foto ACN

La Mesa ha acordat que el ple voti demà dimarts si el Parlament presenta un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem acompanyat de mesures cautelars en contra la decisió de la JEC de retirar l'escó al secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà. Fonts de la reunió han explicat que serà el primer punt de l'ordre del dia del ple, que començarà a la tarda. La votació tirarà endavant perquè té el suport garantit d'ERC, JxCat, la CUP i els comuns. El PSC, que forma part de la Mesa, s'hi ha abstingut i, segons fonts del partit, també s'hi abstindran en la votació del ple. En l'última votació sobre aquesta qüestió, els socialistes van votar a favor de mantenir l'escó de Juvillà mentre la sentència no sigui ferma.

Els socialistes estan d'acord que Juvillà, com a afectat, té tot el dret a exercir la seva defensa. Però, en canvi, no veuen de la mateixa manera que el Parlament posi un recurs al Tribunal Suprem per defensar l'escó del diputat de la CUP. Fonts socialistes argumenten que hi ha una contradicció entre el que diu la Loreg i el que diu el reglament del Parlament. I, davant d'aquesta situació, han decidit no posicionar-se ni a favor ni en contra.

En canvi, el PSC va votar a favor del dictamen de la comissió de l'Estat del Diputat, que defensava que Juvillà ha de mantenir el seu escó fins que la sentència d'inhabilitació no sigui ferma. Una fotografia que no es repetirà demà al ple del Parlament.

Els comuns no formen part de la Mesa i, per tant, no eren presents en la reunió d'aquest òrgan d'aquest matí. Però fonts del partit han confirmat el seu vot afirmatiu en la votació del ple de demà. De fet, divendres passat en la roda de premsa de Juvillà amb els membres independentistes de la Mesa per respondre la decisió de la JEC, també hi va participar el diputat dels comuns Lucas Ferro.

La decisió de la Mesa d'elevar al ple el recurs al Suprem és també una resposta a l'escrit que va presentar Cs demanant que s'executi ja la resolució de la JEC de retirar l'escó a Juvillà. I també respon a la voluntat de fer les coses de manera diferent al precedent de l'expresident Quim Torra, a qui se li va retirar l'acta quan la sentència no era ferma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta