El petit comerç resisteix

santi costa domingo
31-08-2015
  • El petit comerç resisteix

El petit comerç continua sent bàsic als barris de la capital i als municipis. Des dels establiments centenaris fins a les petites botigues obertes recentment, ofereix un servei familiar i de proximitat als clients. Malgrat que els últims anys no han estat gens bons per als petits establiments, ja que entre el 2008 i el 2014 van tancar prop de 600 establiments, el sector sembla estabilitzar-se. Com a mostra, a nivell estatal, el comerç minorista va encadenar al juliol onze mesos seguits amb un lleuger repunt en les vendes. Els comerciants aposten per l'especialització i la personalització dels productes per garantir el futur dels seus negocis, en un sector cada vegada més monopolitzat per les grans cadenes.

La presidenta dels comerciants de Cappont, Elia Jodar, diu que els locals del barri semblen començar a recuperar-se, després d'uns anys "molt durs en què hi ha hagut moltes baixes". "Per sort, la gent de Cappont encara es nodreix del comerç del barri", afegeix.

Per la seua part, el president dels comerciants de Pardinyes, David Membrilla, destaca que en aquest barri hi ha hagut nombrosos tancaments de negocis, malgrat que confia que al setembre la situació millori. "Ho hem passat molt malament, però esperem que en els pròxims mesos ens recuperem una mica i la gent del barri consumeixi al petit i mitjà negoci local", diu Membrilla.

Per la seua part, la presidenta dels comerciants de Balàfia, Meritxell Montagut, comenta que el teixit comercial del barri, de moment, evoluciona de forma positiva. "S'han obert nous locals de serveis, encara que està tot bastant dispers i diversificat", diu.

A la zona del Barri Antic, el comerç ha crescut considerablement els últims anys, en part, gràcies al turisme. Per la seua part, el barri de Jaume I manté les seues esperances comercials en el Mercat del Pla, que espera que refloti el comerç de l'entorn.

La crisi econòmica ha sacsejat durament el sector comercial, tant grans empreses com petits negocis, però els més perjudicats han estat aquests últims. La pregunta és: com pot competir el petit comerç davant de les grans superfícies? "No pot competir, ha de diferenciar-se, especialitzar-se per viure de la gent del barri i, així, complementar-se amb els grans comerços", diu Montagut.

"Amb experiència, qualitat, especialitat i una clientela fidel", complementa Jodar. "Confiant en nosaltres, en els negocis locals, donant-nos suport des de l'ajuntament i l'administració, publicitant-nos i buscant segells característics i diferencials respecte a les grans firmes", diu Membrilla.

Pel que fa a la situació del petit comerç en altres municipis, com Tàrrega, Mollerussa o Balaguer, no és gaire diferent a la de la capital. El president de Foment Targarí, Antoni Figueras, assegura que el petit comerç ha de fer molts esforços per tirar endavant. "És imprescindible que es modernitzi i estigui present a internet i a les xarxes socials", afirma.

Figueras creu que "alguns negocis s'estan recuperant de la crisi, però n'hi ha molts que estan tocats de mort; si no es mouen i es renoven, moriran".

El president de Foment Targarí recorda que Tàrrega és una ciutat tradicionalment comercial i des de l'entitat intenten recuperar aquesta percepció organitzant nombroses activitats, com la Nit Boja o el Super Day.

Figueras recorda també que des de Foment Targarí han impulsat la pàgina web tarregaonline.com, "una plataforma gratuïta de suport als comerços per promoure's". Malgrat això, revela que molts comerços locals són reticents a les noves tecnologies i "si no es posen les piles, estan condemnats a desaparèixer", informa Xavier Santesmasses.

D'altra banda, els comerciants de Mollerussa perceben una millora del consum respecte a anys anteriors, encara que ara mateix el sector comercial de la zona es troba bastant estancat.

La mentalitat que hi ha entre els comerciants de Mollerussa és que costarà molt deixar enrere els perjudicis que la crisi econòmica ha deixat i serà impossible recuperar els nivells de despesa i consum i de benefici que tenien anys abans de la crisi, informa Xavi Farreny.

reinventar-se o morir

"És imprescindible que el petit comerç es modernitzi i sigui present a internet"

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta