El Pirineu de Lleida registra ocupacions d'entre el 85% i el 90% durant el pont de la Puríssima

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
10-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pirineu de Lleida registra ocupacions d'entre el 85% i el 90% durant el pont de la Puríssima
    Peu de foto: 
    FGC

El Pirineu de Lleida ha posat el punt final aquest diumenge al pont de la Puríssima amb una ocupació del 85% en hotels i càmpings i un 90% al turisme rural. Així mateix, la segona residència també ha estat "molt ocupada", segons el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, qui ha afegit que el sector del comerç i la restauració també estan "satisfets". Les estacions d'esquí han venut uns 62.000 forfets, la major part a l'estació de Baqueira Beret. Així mateix, també hi ha hagut afluència a altres zones turístiques de la demarcació com al Parc Astronòmic del Montsec d'Àger (Noguera), que ha batut el seu rècord d'assistència en un pont de la Puríssima en els seus 15 anys de vida.

"Ens hem de felicitar pel pont que hem tingut a les comarques de Lleida i especialment al Pirineu", ha dit Serrano, qui ha afegit que el turista no només gaudeix de la neu, sinó també les fires gastronòmiques i la natura: "No necessàriament tots els turistes són esquiadors i han fet totes les activitats que es poden fer a la nostra demarcació".

El perfil de turista per excel·lència d'aquestes dates és el nacional i de zones d'arreu de l'Estat com el País Vasc, Madrid o València. "No és festiu a França i el turisme francès no s'ha mogut", ha conclòs Serrano.

Una de les úniques zones de l'Estat que ha pogut obrir pistes

Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Turisme consideren "positiu" haver pogut obrir i oferir activitat cada dia en un context "difícil", on pocs complexos de l'Estat han funcionat durant el pont. Així mateix, asseguren que les activitats més enllà dels esports de neu també han tingut bona acollida i han ajudat a consolidar l'oferta de les estacions i reforçar el procés de desestacionalització.

Tot i que la falta de neu no ha impedit la inauguració de la temporada a Boí Taüll, PortAiné, Port del Compte i Espot Esquí, els complexos dedicats a l'esquí de fons només han obert les portes com a estacions de muntanya. En aquest sentit, els esquiadors només han pogut practicar aquesta modalitat a la zona de Beret.

Comparteix

També t'interessarà