El Pirineu tanca un dels millors ponts d'octubre i ja mira la temporada d'esquí

X. RODRÍGUEZ / C. SANS
13-10-2020
  • El Pirineu tanca un dels millors ponts d'octubre i ja mira la temporada d'esquí
  • El Pirineu tanca un dels millors ponts d'octubre i ja mira la temporada d'esquí

El Pirineu va tancar ahir un dels millors ponts del Pilar dels últims anys, amb ocupacions del 90% en hotels, bungalous plens i el turisme rural al 70%. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que aquestes dades són “superiors a la mitjana dels últims anys” en aquestes dates. Ara, el sector turístic de Lleida té ja la mirada posada en l’arrancada de la temporada d’esquí després de noves nevades, prevista a partir del mes que ve i que es durà a terme amb totes les mesures de seguretat per la crisi sanitària del coronavirus. 

El turisme rural s’ha vist afectat aquest pont per les restriccions imposades per la Generalitat a causa de la Covid, ja que les reunions socials estan limitades a un màxim de sis persones. El sector ja va expressar la seua preocupació i Alegre va explicar ahir que han traslladat a la direcció general de Turisme de la Generalitat la situació, encara que va apuntar que són “conscients de la realitat sanitària” que viu Catalunya actualment. Així mateix, Alegre va apuntar que els resultats del pont “animen a ser optimistes per a la temporada de tardor”, després que entre dissabte i ahir hagin visitat la demarcació uns 25.000 turistes, que han generat al voltant de 60.000 pernoctacions. També molts boletaires han visitat el Pirineu. A més a més, va assegurar que les segones residències també han comptat amb un bon nivell d’ocupació aquests tres dies, per la qual cosa va fer una valoració “molt positiva” de les dades d’aquest pont, que han reafirmat l’aposta pel turisme de proximitat que ja va beneficiar les comarques del Pirineu durant la campanya d’estiu.

Traslladen a la Generalitat la preocupació del turisme rural pel límit de sis persones en les reunions

D’altra banda, l’última nevada en les cotes altes del Pirineu, entre diumenge i ahir a la matinada, va deixar fins a 22 centímetres de neu nova a Certascan (Pallars Sobirà), 19 al port de la Bonaigua, 13 a Sasseuva (Aran) i 8 a Espot, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Cues a l’A-2 i a la C-14, i un xoc a Vila-sana

L’operació tornada va provocar retencions en carreteres de Lleida. A l’A-2 hi va haver cues a Mollerussa, Tàrrega i Cervera. Hi va haver un xoc a Vila-sana amb 5 ferits lleus. A la C-14 es van registrar retencions a Organyà i a Ponts, i a la C-13 a Tremp. També hi va haver cues quilomètriques per sortir d’Andorra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?