El Pla d'Urgell reparteix cubells i bosses compostables per afavorir la recollida selectiva

REDACCIÓ
27-07-2021
  • El Pla d'Urgell reparteix cubells i bosses compostables per afavorir la recollida selectiva

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha repartit aquest juliol 9.100 cubells i 14.400 bosses compostables als veïns de la comarca per afavorir la recollida selectiva. A Mollerussa, del 13 al 28 de juliol, s’instal·len punts informatius al carrer perquè els veïns les puguin passar a recollir i, a la resta de municipis de la comarca, els ajuntaments en faran el repartiment. 

Al Pla d’Urgell fa 10 anys que es va iniciar la recollida selectiva de l‘orgànica i amb aquesta acció es vol aconseguir una millora en la qualitat i quantitat d’aquesta fracció. Actualment, el 15% dels residus que es llencen a l’orgànica no hi ha d’anar, com són les càpsules de cafè o els bolquers i compreses. 

S'entreguen 2 paquets de 20 bosses i, quan l’usuari es quedi sense, podrà passar per l’ajuntament a buscar-n’hi més. Els ajuntaments de Linyola, Ivars d’Urgell i el Palau d’Anglesola ja es van fer càrrec d’aquest repartiment setmanes enrere. Es lliuren de forma conjunta amb un cubell airejat (reixat), ja que l’ús conjunt d’aquests elements redueix el líquid i l’olor generats, així com el volum i pes de l’orgànica. A més, l’ús de les bosses compostables redueix l’entrada de bosses de plàstic a la planta de compostatge. 

La fracció orgànica inclou les restes de menjar, petites restes de jardineria i altres residus biodegradables. Representa gairebé el 40% del pes total de la brossa i es pot reciclar fàcilment. Actualment a la comarca es recull entorn del 45% dels residus de forma selectiva i l’objectiu és incrementar any rere any aquest valor i reduir els residus que van a parar a l’abocador. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta