El ple aprova batejar la plaça del CAP de Cappont com a 1-O amb els vots del tripartit

MARIA MARQUÈS
Publicat: 
27-07-2019
Actualitzat: 27-07-2019 12:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El ple aprova batejar la plaça del CAP de Cappont com a 1-O amb els vots del tripartit

El primer ple ordinari de la Paeria en aquest mandat va aprovar ahir la moció del CDR de Cappont, amb el suport de l’associació de veïns, per donar el nom de “Plaça 1 d’Octubre” a l’espai situat davant el CAP de Cappont amb els 15 vots a favor d’ERC, JxCat i Comú (el tripartit que forma el govern), mentre que els 7 edils del PSC es van abstenir i els 5 de Ciutadans i PP la van rebutjar. La tinenta d’alcalde Jordina Freixanet (ERC) va afirmar que “aquest govern vol homenatjar i donar memòria a l’1-O, per la qual cosa demanarem un informe a la comissió de l’1-O perquè a proposta del Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació, el paer en cap modifiqui via decret el nom de la plaça”. Anna Campos (JxCat) va demanar “honrar la resistència dels lleidatans que van defensar el dret a decidir” i Elena Ferré (Comú) va defensar el vot a favor “amb el compromís de vehicular la moció a través del Consell de Ciutat i de la comissió de l’1-O”.

Des del PSC, Carme Valls va dir que “la decisió de canviar el nom és del paer en cap, de forma que esperarem al Consell de Ciutat”.

Per la seua part, Ángeles Ribes (Cs) va denunciar que la moció “és una imposició per una part de la societat, quan els carrers són de tots” i Xavier Palau (PP) també va criticar que es tractava d’“una moció excloent que no té sentit perquè l’alcalde ja va mostrar la seua posició de canviar el nom”.

D’altra banda, ERC, PSC, JxCat, Comú i PP van votar a favor de la moció d’Amnistia Catalunya-Greenpeace-Oxfam Intermon per instar el govern espanyol a suspendre la venda d’armes a la coalició saudita que intervé al Iemen, mentre que Cs es va abstenir al considerar “que no hi tenim competències”. Les mocions del PP per millorar la seguretat de l’Horta i del PSC per garantir la prevenció, extinció i seguretat en els incendis van ser aprovades per unanimitat.

El ple va aprovar amb només els set vots del PSC, ara a l’oposició, i l’abstenció de la resta d’edils els expedients per pagar les empreses adjudicatàries de set obres executades en l’anterior mandat, d’entre 5.914 euros i 46.024 euros. Es tracta de la millora de l’espai del Call Jueu, de la seguretat a la rambla Ferran i dels carrers General, Serra Nevada i Les Roses. Segons fonts municipals, aquests expedients tenien una objecció de l’interventor perquè el seu finançament estava vinculat als ingressos per la venda de terrenys que no s’han materialitzat. Ángeles Ribes (Cs) va preguntar a Sergi Talamonte (Comú) que si en l’anterior mandat havia rebutjat el cost de les obres del carril bici d’avinguda Catalunya perquè no hi havia diners, “com pagarà ara aquests expedients”. Tant Talamonte com Jordina Freixanet (ERC) van argumentar que “no aixecarem de l’ordre del dia una objecció d’intervenció” i que “les empreses han de cobrar a través del ple o per via judicial”. Per la seua part, el líder del PSC i cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va titllar d’“irresponsable” el govern després d’abstenir-se “en aquells compromisos per pagar els proveïdors”.

D’altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la renovació dels membres i representants municipals en els organismes dels quals forma part l’ajuntament.

Comparteix

També t'interessarà