El ple d'agost rescabala el sector turístic d'un juliol de pèrdues

MARÍA MOLINA
17-08-2020
  • El ple d'agost rescabala el sector turístic d'un juliol de pèrdues
  • El ple d'agost rescabala el sector turístic d'un juliol de pèrdues

La plena ocupació que s’ha registrat aquest cap de setmana en hotels, càmpings i cases rurals de nombrosos punts del Pirineu rescabala el sector turístic de les pèrdues del juliol. Per a aquesta setmana, la previsió també és bona, ja que rondarà el 95% de mitjana i anirà baixant fins un 80% fins a finals de mes. Segons el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, “aquests resultats ajuden la recuperació econòmica, ja que permeten facturar i crear ocupació i donen un respir a l’economia local, i encara que no compensa el que s’ha deixat d’ingressar, ajuda a suportar la situació i és un suport per als negocis”.

Per la seua part, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va indicar que “no hi ha manera de compensar el que no s’ha pogut vendre al juliol perquè en l’hostaleria no hi ha un estoc que es pugui vendre més tard”. No obstant, va indicar que l’agost està sent un bàlsam per a una situació molt dura. Compta amb reserves per a la propera setmana de fins al 95% i xifra l’ocupació per a finals de mes en més d’un 70%.

El sector del càmping i bungalous valora les pèrdues del juliol en més d’un quaranta per cent

Per la seua part, la portaveu del sector de càmpings i bungalous a Lleida, Marta Cortina, va xifrar les pèrdues del juliol en més d’un 40%. No obstant, va assenyalar que l’agost està sent un mes excel·lent, al mateix nivell dels d’anys anteriors sense pandèmia de coronavirus. Va remarcar que l’arribada de visitants és constant durant aquest mes i que, “encara que uns marxen, les reserves són contínues, per la qual cosa els bungalous estan al 100% gairebé tot el mes”. Pel que fa a les parcel·les per a tendes, sí que van a la baixa.

Quant al turisme rural, el seu responsable, Jaume Ramon, va assenyalar que “serà un any dolent perquè no s’ha treballat com en d’altres. S’ha fet el que s’ha pogut i encara rai que a l’agost s’han pogut contrarestar els efectes d’un juliol nefast, i val més això que res”. Les perspectives d’aquest sector són també bones per als propers dies. Tots posen en relleu el turisme de proximitat, que és el que ha salvat la temporada. La majoria dels visitants són catalans, molt pocs d’altres punts de l’Estat espanyol i gairebé cap d’estranger. Vénen buscant naturalesa, esport d’aventura i cultura, una demanda que Lleida compleix amb una àmplia oferta. El turisme actiu també ha batut rècords.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?