El PP diu que la llei Celaá “liquida” l'educació especial

REDACCIÓ
21-11-2020
  • El PP diu que la llei Celaá “liquida” l'educació especial

El president del PP català, Alejandro Fernández, va dir ahir que la nova llei d’educació, coneguda com a llei Celaá, “liquida” l’educació especial i la posa “al servei d’una ideologia”. Així ho va assegurar ahir durant la visita a Lleida juntament amb el president del partit, Pablo Casado, en la qual aquest va criticar que l’Estat ha aconseguit un 10 per cent menys d’ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC).

L’endemà que el Congrés aprovés la llei Celaá, el líder del Partit Popular català va retreure al Govern central que aquesta llei no contempla les necessitats de l’educació especial, sinó que tan sols serveix “perquè es percebi la diversitat en un centre”. Va incidir que “cal recordar que els nens amb necessitats especials necessiten precisament educació especial. L’important són les seues oportunitats. Necessiten aquesta oportunitat que es dóna en aquests centres, que la llei Celaá liquida”, va recalcar Fernández després de reunir-se amb Casado i amb representants dels centres d’educació especial a Lleida.

Per la seua part, Casado va manifestar després d’una reunió amb agricultors lleidatans que a causa de la reducció del 10% d’ajuts a la PAC, “els pagesos catalans perdran 100 milions en aquest marc que s’acaba de negociar i que a més el Govern espanyol pretén vendre com que s’ha negociat bé amb un 10 per cent menys d’ajuts a Espanya, gairebé sis-cents milions menys del que vam deixar negociat fa set anys”. Per això, Casado es va comprometre que el Partit Popular Europeu (PPE) demanarà que els fons de recuperació europeus per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus “també arribin al camp espanyol” a través de partides específiques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta