El premi de Poesia Maria Mercè Marçal iniciarà a Torregrossa, posant més accent en la literatura catalana

REDACCIÓ
Publicat: 
14-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El premi de Poesia Maria Mercè Marçal iniciarà a Torregrossa, posant més accent en la literatura catalana
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Pla d'Urgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell modificarà l'acte de lliurament del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, previst pel 1 de març, amb l'objectiu d'obrir-lo a tots els municipis de la comarca i consolidar el reconeixement de l'obra i la figura de la poeta d'Ivars d'Urgell entre el seu públic potencial, vinculat a la cultura i literatura catalanes. El president de l'ens, Carles Palau i Boté, ha anunciat que Torregrossa serà el primer municipi a acollir l'acte, ja que té dedicada la biblioteca a l'escriptora i bianualment celebra un esdeveniment en honor a Marçal, a Ivars d'Urgell.

L'obra guanyadora del 26è Premi de Poesia es farà pública al Palau de Margalef en una vetllada de vespre, amb diverses sorpreses i especial èmfasi en la seducció dels espectadors d'arreu dels Països Catalans a través de la lectura i la interpretació de la poesia. Aquest any s'han presentat 39 treballs a concurs, 3 més que en l'edició anterior, i s'ha destacat la participació de diverses localitats dels Països Catalans, malgrat la situació actual de la llengua catalana en alguns indrets.

L'obra guanyadora serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció "La Suda", com és habitual. L'acte del 1 de març tindrà un aforament màxim de 300 persones, amb especial atenció al món cultural i literari, i amb la col·laboració de diverses institucions per al nou format.

Comparteix

També t'interessarà