El preu de la gasolina i el dièsel continua baixant lleugerament

ACN
15-07-2022
  • El preu de la gasolina i el dièsel continua baixant lleugerament
    Peu de foto: 
    Gemma Tubert / Gerard Vilà (ACN)

El preu de la gasolina i el dièsel torna a baixar lleugerament una setmana més però encara se situa per sobre els 2 euros per litre, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. Concretament, la gasolina es troba en els 2,072 euros per litre, un 1,9% menys que la setmana anterior, mentre que si es té en compte el dièsel, el preu serà de 2,022 euros per litre, és a dir, un 2,61% menys que en la darrera actualització. Es tracta de preus que no tenen en compte el descompte de 20 cèntims aplicats pel govern espanyol, dels quals quinze els assumeix l'executiu i cinc les estacions. Els preus es calculen a partir de les dades de més d'11.400 estacions de servei del conjunt de l'Estat.

L'executiu de l'Estat va aprovar el descompte amb l'objectiu de combatre l'escalada de preus, tot i que des de fa unes setmanes l'encariment dels carburants ha fet que quedés sense efecte.

La pujada de preus dels carburants és un dels factors que ha provocat que la inflació al mes de juny s'hagi disparat un punt i mig, fins al 10,2% a l'Estat, la taxa més alta dels darrers 37 anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?