El preu de l'habitatge a Catalunya creix el segon trimestre

ACN
09-09-2021
  • El preu de l'habitatge a Catalunya creix el segon trimestre
    Peu de foto: 
    Imatge d'Arxiu (ACN)

El preu de l'habitatge a Catalunya ha registrat un augment del 3,2% interanual el segon trimestre de l'any, segons les dades de l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimecres. La xifra implica una forta recuperació anual respecte a la dada del primer trimestre, que va ser de l'1,2%. De fet, el ritme de creixement ja és el que es registrava just abans de l'esclat de la pandèmia, el primer trimestre del 2020, quan també va ser del 3,2% anual. La comparativa de preus trimestral apunta a una crescuda del 2,5%, el creixement més alt des del segon trimestre del 2018, quan va ser del 3,7%.

El preu de l'habitatge nou a Catalunya es dispara 3,8 punts més que el registrat en el primer trimestre de l'any, fins assolir un 6,5% de creixement anual. En el cas de l'habitatge de segona mà, l'increment anual és més moderat, i es passa de l'1,1% del primer trimestre al 2,9% actual.

Quan es tenen en compte els índexs trimestrals, la variació en el cas de l'habitatge nou és també pronunciada. De la caiguda del -1,4% del primer trimestre es passa a un increment de l'1,9% aquest segon trimestre. Xifres que, en el cas de l'habitatge de segona mà, passen de l'1,2% al 2,6%.

A Espanya, l'índex de preus anual creix 2,4 punts respecte al trimestre anterior fins arribar al 3,3%, el nivell més alt des del quart trimestre del 2019. La variació trimestral de preus és del 2,4%. Per tipus d'habitatge, la taxa anual per a les construccions noves puja gairebé quatre punts, fins al 6%, mentre que la variació en la de segona mà és del 2,9%, més de dos punts per sobre de la registrada el primer trimestre.

Pel que fa a les dades trimestrals, el preus de l'habitatge nou pugen 1,3 punts entre el segon i el trímer trimestre del 2021, mentre que els de l'habitatge de segona mà s'incrementen un 2,7%.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?