El preu del petroli cau a la meitat en un any mentre els carburants només baixen un 15%

SEGREcom
28-08-2015
  • El preu del petroli cau a la meitat en un any mentre els carburants només baixen un 15%

Els preus de la gasolina i del gasoil s'han abaratit fins a un 1,6 per cent aquesta setmana, per situar-se en els seus nivells més baixos de l'estiu coincidint amb l'operació tornada de les vacances. Respecte a fa un any, l'abaratiment registrat en els dos combustibles és del 13,5 per cent, en el cas de la gasolina, i del 17,6 per cent, en el del gasoil. Així, als preus actuals, omplir un dipòsit de gasolina suposa un estalvi de més de 10 euros respecte a finals d'agost de l'any passat, i, en el cas de gasoil, de fins a 12,7 euros.

Tanmateix, aquests descensos de preus es produeixen en un moment caracteritzat pels continuats abaratiments del petroli, que va arribar a caure aquesta setmana al seu valor més baix des del 2009, amb 42 dòlars el barril. Fa un any, el preu del petroli era el doble de l'actual.

El preu del barril de Brent cotitza actualment en 44,91 dòlars, mentre que el de referència als EUA, el Texas sweet light, costa 40,29 dòlars.

En concret, el preu mitjà a Espanya de la sense plom 95, que acumula així la seua sisena caiguda consecutiva, ha descendit aquesta setmana un 1,59 per cent, fins als 1,232 euros el litre, de forma que ja registra un abaratiment del 5,7 per cent en el que va de mes d'agost, segons dades ofertes pel Butlletí Petroler de la Unió Europea.

Per la seua part, el preu mitjà del litre de gasoil s'ha situat aquesta setmana en 1,086 euros, després d'encadenar la seua setena caiguda consecutiva i abaratir-se un 0,9 per cent.

estalvi

Omplir un dipòsit de gasolina suposa un estalvi de més de 10 euros respecte a l'agost del 2014

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta