El PSC al Consell Comarcal del Segrià insta a un Pacte per la Salut i a recuperar serveis perduts

REDACCIÓ
21-10-2020
  • El PSC al Consell Comarcal del Segrià insta a un Pacte per la Salut i a recuperar serveis perduts
    Peu de foto: 
    Feliz Larrosa del PSC. Imatge Arxiu

El Grup del PSC al Consell Comarcal del Segrià defensarà en el proper ple de divendres “insta a tirar endavant un Pacte per la Salut, consensuat amb tots els agents, per recuperar i garantir un sistema de salut públic, universal, equitatiu i de qualitat on la salut pública i l’atenció primària en siguin els pilars fonamentals". El portaveu socialista al Consell,Sebastià Ribes, ha avançat que “si partim d’aquest concepte, no s’entendria que la resta de grups no se sumin a aquesta demanda, sobretot després d’una dècada de desmantellament del sistema sanitari” i ha afegit que “no podem obviar que en els darrers 10 anys, la Generalitat ha retallat fins a un 27% en Salut, el que ha comportat la pèrdua de 920 professionals, que ara són de necessitat emergent”.

Ribes ha recordat que “davant els nous brots de Covid-19, s’ha posat de manifest que les coses no s’han fet bé, que es va precipitar la desescalada, que Salut ha anat donant indicacions confuses i no ha complert amb les seves responsabilitats de prevenció, detecció, tests, seguiment i aïllament. Ha fallat el rastreig i el seguiment de nous casos i no s’han previst els recursos humans i tecnològics necessaris”. Així mateix, el Grup Socialista reclama doncs “el retorn immediat a la normalitat dels serveis d’atenció mèdica primària, reobrint tots els Consultoris locals de la comarca del Segrià, però també de tot el territori”.

D’altra banda, el PSC també reclamarà la posada en marxa immediata del sistema de rodalies de Lleida. La moció, que podria esdevenir una declaració institucional – com va passar en el darrer ple de la Diputació de Lleida -, demana “al Govern de la Generalitat que implementi de manera immediata les millores anunciades a la línia Lleida – Manresa, però que a més faci un planejament de Rodalies integral”. Sebastià Ribes ha apuntat que “la proposta del Govern queda lluny de la que va fer el grup de treball per la millora del transport ferroviari, del que la Diputació en forma part; demostrant un cop més la manca d’atenció per part de l’executiu de les demandes i necessitats del nostre territori”. A més, ha dit, “cal contemplar les millores necessàries a la resta de línies com la de Balaguer, les Borges Blanques i la de Montsó. Cal avançar en un veritable servei de rodalies intermodal que garanteixi la mobilitat i, així, la igualtat d’oportunitats arreu del territori” i ha conclòs que “no podem esperar al 2024”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta