El PSC decideix que la militància elegeixi el successor de Ros i prolonga el procés de relleu

S.E.
07-08-2018
  • El PSC decideix que la militància elegeixi el successor de Ros i prolonga el procés de relleu
  • El PSC decideix que la militància elegeixi el successor de Ros i prolonga el procés de relleu

L’elecció del successor d’Àngel Ros al capdavant de la Paeria va camí de convertir-se en el culebró de l’estiu. Després de la seua renúncia com a alcalde al ser nomenat divendres passat pel Consell de Ministres ambaixador d’Espanya a Andorra, semblava que l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, convocaria ràpidament el ple d’acceptació de la seua renúncia, però la pugna entre els dos aspirants a heretar la vara d’alcalde, la mateixa Mínguez i el segon tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, està prolongant el procés, així com les diferents interpretacions de la normativa sobre si els deu dies màxims per celebrar el ple són naturals o hàbils. Per això, els dies que Mínguez sospesa, i que així ha proposat ja als edils de la corporació, són d’una banda el 14 d’aquest mes, per al ple d’acceptació de la renúncia de Ros, i el 24 per al d’investidura del nou alcalde i de presa de possessió de Joan Queralt com a nou regidor, si es compten dies naturals, o bé el 30 d’aquest mes i el 3 de setembre, si són hàbils.

Ahir al matí tots dos es van reunir, per separat a la seu socialista de la capital, amb el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, que va intentar aconseguir una entesa que satisfés a tots. No obstant, després d’aquestes trobades no va canviar res i els dos aspirants continuen lluitant per l’alcaldia, de manera que el partit va acordar que serà la militància del PSC la que escollirà el successor d’Àngel Ros entre els candidats que optin just abans del ple d’investidura. El vencedor serà investit alcalde al ple que se celebri a finals de mes o principis de setembre i també serà l’alcaldable a les eleccions municipals del 2019. Mínguez ja va dir públicament que li faria “il·lusió” ser la primer dona alcaldessa de Lleida, i el seu fort davant del seu rival és que a la llista socialista està situada davant de Fèlix Larrosa. Aquest, per la seua part, ahir va reiterar que ell oficialment encara no s’ha postulat com a candidat i que advoca per respectar els tempos, encara que compta amb l’aval de pesos pesants del partit.

D’altra banda, el president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, va augurar ahir a UA1 que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) s’aprovarà malgrat la marxa d’Àngel Ros de l’alcaldia. Va vaticinar que socialistes, Cs i PP donaran llum verda definitiva al text i va considerar que el fins ara alcalde volia deixar un manual d’instruccions sobre com ha de ser la ciutat per als propers vint anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?