El PSC porta a la Sindicatura de Comptes la no liquidació del pressupost de la Diputació de Lleida del 2021

ACN
09-06-2022
  • El PSC porta a la Sindicatura de Comptes la no liquidació del pressupost de la Diputació de Lleida del 2021
    Peu de foto: 
    Foto PSC Lleida

El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha portat a la Sindicatura de Comptes la no presentació de la liquidació del pressupost de 2021 per part del govern de institució "quan s'hauria d'haver fet abans del 31 de març", segons ha assenyalat el portaveu socialista, Fèlix Larrosa. En aquest sentit, ha lamentat que des del govern no els hagin facilitat cap resposta al respecte. "ERC i Junts es mantenen en un silenci i una inacció que suposa una greu irregularitat, deixant en plena indefensió i desconeixement de les actuacions realitzades", ha afirmat Larrosa. Des del govern neguen "cap irregularitat" i atribueixen a "problemes tècnics" el retard. En aquest sentit, indiquen que la liquidació 2021 s'aprovarà al Ple del 16 de juny.

Larrosa considera que la no liquidació del pressupost 2021 suposa "a més, un greu incompliment de les normes de funcionament de les administracions locals i una falta de respecte a la ciutadania que representem", ha afegit.

"Estem treballant a cegues, no sabem quin resultat pot tenir la liquidació i s'estan prenen decisions que afecten a la mateixa, com són les incorporacions de romanent", ha indicat el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida. Per això, el grup socialista ha optat per recórrer "a les instàncies corresponents per tal que s'analitzin les irregularitats comeses" i "s'insti a la Diputació a presentar ja la liquidació de l'exercici passat".

El govern nega "cap irregularitat" i que s'aprovarà al Ple del 16 de juny

De la seva banda, el govern de la Diputació de Lleida assenyala que la liquidació del pressupost de la Diputació i els seus organismes autònoms corresponent al 2021 està tancada, amb data de 3 de juny. Així, se'n donarà compte a la comissió informativa del 13 de juny i s'aprovarà al ple de la institució del 16 de juny.

L'equip de govern atribueix a "problemes tècnics" aquest "cert retard" sobre la recomanació legal però considera que "no existeix cap irregularitat greu" i recorda que aquests terminis "són habituals al món local". Un cop aprovada la liquidació, al mateix ple de juny es procedirà a aprovar també l'ús dels romanents de tresoreria, per accelerar l'activació d’aquests fons dins el pressupost del 2022, han explicat des del govern de la diputació lleidatana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta