El PSC s'obre a signar la carta que proposa Pueyo per abordar la situació dels temporers irregulars

ACN
10-06-2020
  • El PSC s'obre a signar la carta que proposa Pueyo per abordar la situació dels temporers irregulars

El PSC ha comunicat que estan oberts a signar la carta que proposa el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, per abordar la situació del temporers que es troben en situació irregular. Els socialistes reclamen, però, que aquesta carta s'ha d'adreçar no només a la delegació del govern espanyol a Catalunya sinó també a la Generalitat, ja que consideren que cada administració té diferents responsabilitats. El PSC ha afegit que en aquesta carta on es demana que s'estudiï la regularització "extraordinària i temporal" de les persones en situació irregular, aquesta es basi en circumstàncies d'especial necessitat previstes per la llei en matèria d'estrangeria.
El PSC vol que es reconegui les persones amb situació irregular com a "imprescindibles" dins el teixit de recuperació social i econòmica i perquè rebin els drets socials, sanitaris i laborals que els pertoca com a treballadors.

El grup municipal socialista a la Paeria considera que la carta que Pueyo vol dirigir a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, és "insuficient". El portaveu socialista, Jaume Sellés, ha afegit que cal adreçar dues cartes diferents, una a la delegació del govern de l'Estat i l'altra al Govern perquè cada administració "té compromisos diferents i cal precisar-los per trobar una solució el més aviat possible".

El PSC demana al Govern que entomi la responsabilitat que té, en base a les seves competències, per encarar una solució estructural i consensuada amb totes les institucions, entitats, organitzacions socials concernides i administracions locals del territori que ha d'estar prou dotada de recursos econòmics i de personal adscrit per tal d'atendre dignament les necessitats de les explotacions agràries i les de seguretat i salut dels treballadors del sector.

Per últim, el PSC ha afegit que cal que les dues administracions s'impliquin també en la recuperació del bon nom del sector agrícola i de la reputació de les terres de Lleida en general i així poder afrontar conjuntament la campanya de 2021 amb totes les garanties socials, ocupacionals i sanitàries.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta