El Punt Lila, a l’Aplec del Caragol de Lleida

REDACCIÓ
01-06-2019
  • El Punt Lila, a l’Aplec del Caragol de Lleida
  • El Punt Lila, a l’Aplec del Caragol de Lleida

El Punt Lila de la Paeria s’ubicarà també a l’Aplec del Caragol, donant continuïtat a les diverses accions impulsades de prevenció de comportaments sexistes. El Punt Lila s’instal·larà divendres i dissabte, de 23 h a les 5 h de la matinada, al costat del pavelló 3, on s’atendrà qualsevol incidència relacionada amb agressions sexistes i es donarà informació de prevenció de la violència en els espais festius i d’oci nocturn, així com dels diferents serveis per atendre situacions de violència masclista. La iniciativa se suma a altres activitats que s’han fet, com la Campanya “Més bon Tracte”, la creació del vídeo “No és no”, la campanya de comunicació contra la violència masclista i de suport a les dones o la presència del Punt Lila a Festa Major de Lleida El conjunt forma part del projecte de la Paeria finançat pel ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat a través de la Secretaria d'Estat d'Igualtat, en el marc del Pacte d'Estat contra la Violència masclista.

El Punt Lila estarà gestionat per professionals de l’entitat Antisida, que ja estan formades en temes de violències sexuals i seran les encarregades de repartir material informatiu i de sensibilització i faran l’atenció directa davant incidències que els hi puguin arribar.

Nits Q Lleida

Un any més Nits Q Lleida participarà en aquesta festa multitudinària per promoure un oci cívic, saludable i lliure de sexisme. Aquest projecte municipal edita un fulletó, que es reparteix a les colles, amb recomanacions per gaudir l’Aplec de manera saludable. La presència de l’equip de Nits Q es concretarà en diferents accions de sensibilització i prevenció. El divendres hi haurà un punt informatiu al costat de la Fecoll i de la Colla la Salseta, de les 23 h a les 3 de la matinada, on es facilitarà informació i es repartirà kits dels plaers. En aquest espai, es convidarà els assistents a fer fotos al photocoll de l’estand. El dissabte al migdia s’ha preparat una activitat de teatre itinerant, que recorrerà el recinte i passarà per les diferents colles, amb les quals interactuarà per passar una bona estona, alhora que promouen un Aplec saludable, respectuós i de qualitat. Dissabte a les 14.30 h també es farà una foto Q a la plaça Central.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per la Paeria i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?