El Roser recupera el protagonisme en les ofrenes florals de la Diada a Lleida

REDACCIÓ
12-09-2019
  • El Roser recupera el protagonisme en les ofrenes florals de la Diada a Lleida
  • El Roser recupera el protagonisme en les ofrenes florals de la Diada a Lleida
  • El Roser recupera el protagonisme en les ofrenes florals de la Diada a Lleida

L’antic convent del Roser ha tornat a ser el punt de concentració de la majoria de partits i entitats ciutadanes de Lleida per l’ofrena amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L’espai habilitat a l’actual Parador Nacional ha acaparat el protagonisme d’una jornada, que es va perdre ara fa deu anys, quan els actes es van traslladar al recinte de la Seu Vella, a conseqüència d’iniciar-se les obres del que hauria de ser l’equipament turístic.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha estat present en el Roser, on ha saludat als representants de totes les formacions polítiques, sindicals, esportives i ciutadanes, que han fet l’ofrena a l’indret que simbolitza la resistència de la ciutat davant les tropes de Felip V.

El paer en cap s’ha dirigit als presents per manifestar que era tot un honor poder tornar al Roser com alcalde i poder recordar la memòria de la ciutat per la lluita dels valors republicans. Miquel Pueyo ha assenyalat que “hem de ser capaços d’encaixar les nostres expectatives personals, el que hem viscut i el que viurem, i tenir una visió global. Posar-nos en la pell de què deien pensar els lleidatans i lleidatanes que van viure els fets de 1707, però també en la pell dels nostres fills. Aquesta és la nostra responsabilitat. No ser els més purs en un moment donat, sinó els que en una visió història són capaços d’aconseguir avançar més en el camí cap a la llibertat”.

D'altra banda, una representació de Junts per Catalunya Lleida encapçalada pel líder de la formació a la Paeria, Toni Postius, i la resta de regidors a l'ajuntament, també va fer la seva ofrena al Roser. JxCAT Lleida va dipositar un ram amb setze roses grogues que simbolitzaven els set presos polítics catalansi nou més amb que van reivindicar el lliure retorn dels exiliats.

El Comú de Lleida va optar per fer una ofrena floral al Roser i un altra a la Seu Vella, i per la seva banda, el PSC va fer la seva ofrena només a la Seu Vella. Fèlix Larrosa va lamentar 'el buit' de la ciutat sense actes el dia de la Diada, cosa que va atribuir a un govern de la Paeria 'desorientat'.

 

 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?