El Saló del Llibre, aparador de 5.000 llibres de literatura infantil i juvenil

J.GÓMEZ
04-04-2018
  • El Saló del Llibre, aparador de 5.000 llibres de literatura infantil i juvenil

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya convertirà Mollerussa en l’Aparador de les meravelles de l’11 al 23 d’abril amb uns 5.000 llibres sobre els principals gèneres i temàtiques com l’amor, la ciència-ficció o el misteri. Serà la 34 edició d’aquest certamen i la número 16 que se celebra a la capital del Pla d’Urgell, organitzat pel consistori local, la Biblioteca Comarcal i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

L’alcalde, Marc Solsona, va comparar el cartell anunciador del certamen, obra de l’il·lustrador Xavier Salomó (una gàbia amb la porta trencada i un nen volant sobre un llibre), amb la situació política actual ja que “la lectura ens fa lliures i ens permet alliberar-nos de la més absoluta repressió”, va destacar. La presidenta del Consell del Llibre, Anna Maria Macià, va explicar que el Saló reunirà al teatre L’Amistat llibres d’un total de 16 editorials catalanes i les novetats del 2017. També va remarcar una de les activitats del saló, la setena Marató de Lectura, organitzada a través del programa Mollerussa, Municipi Lector, que portarà per títol Mirada de dona i consistirà en la lectura de llibres escrits per dones o en els quals elles són les protagonistes, tal com va explicar la responsable de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé.

En aquest sentit, el mural que adornarà la façana de L’Amistat el durà a terme, per primera vegada, una il·lustradora, Mercè Galí. El certamen també acollirà una exposició sobre el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo a càrrec de trenta il·lustradors alumnes de l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona, una idea coordinada per Ignasi Blanch. A més, set autors i il·lustradors com Jaume Copons o Maite Carranza parlaran de les seues obres als estudiants que visitin el saló.

Comparteix

També t'interessarà