El sector de la construcció engega una campanya per "modificar la imatge històrica de la professió"

REDACCIÓ
Publicat: 
15-11-2022
Actualitzat: 15-11-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El sector de la construcció engega una campanya per "modificar la imatge històrica de la professió"
    Peu de foto: 
    Institut Torre Vicens

La confederació de Gremis de la Construcció de Catalunya ha dissenyat i ha iniciat una campanya a les xarxes sota el lema "construeixelfutur.cat" amb l'objectiu de modificar la imatge històrica de la professió per adaptar-la en l'actualitat i mostrar les millores que aquesta ha obtingut.

La presidenta del Gremi de Constructors de Lleida, Núria Cervós, afirma que el sector de la construcció necessita un relleu generacional, ja que la joventut no se sent atreta per la professió on els oficials de maçoneria tenen una edat mitjana de cinquanta anys. Doncs, detalla que porten un decalatge d'uns quinze o vint anys sense una incorporació generalitzada de joves. A més, les empreses van justes de mà d'obra qualificada per atendre les obres, per la qual cosa hi ha molta oferta però pocs professionals per cobrir-la.

L'objectiu de rejovenir la plantilla de professionals i el propòsit de cuidar i millorar el sector de la construcció són els que han motivat a desenvolupar la campanya anteriorment esmentada.

Entre les comarques de Lleida, l'Institut Torre Vicens, és l’únic que ofereix els cicles de formació professional família d’edificació i obra civil CFGM d'Obres d'Interior, decoració i rehabilitació i el CFGS de Projectes d'Edificació. L'alumnat rep formació teòrica i pràctica efectuant tasques reals de manteniment o reparacions a l'Institut o en col·laboració amb entitats benèfiques.

Aquests cicles formatius de grau mitjà i grau superior permeten la formació actualitzada de l'alumnat en les competències professionals de cada cicle, col·laborant amb empreses del sector com Rubi, Placo, Saint Honoré, Sika, Tarrós, Distriplac, CYPE, ITEC, Autodesk entre d’altres. Les competències de l'àmbit personal i social tenen un tractament interdisciplinari i s’assoleixen aplicant metodologies actives que permeten formar bons professionals per al sector.

Des de l'Institut motivem a l'alumnat a formar-se en aquest àmbit, per adquirir els coneixements necessaris per dedicar-se professionalment al sector de la construcció que actualment està en constant canvi i millora.

Comparteix

També t'interessarà