El sector fructícola demana que el pla d'arrancada s'ampliï a altres zones

REDACCIÓ
21-02-2019
  • El sector fructícola demana que el pla d'arrancada s'ampliï a altres zones

El responsable de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Albert Capdevilla, va valorar ahir positivament l’anunci del departament d’Agricultura de finançar unilateralment un pla d’arrancada de 2.000 hectàrees de fruiters amb un import de 10 milions d’euros, encara que va reclamar el compromís de la resta de comunitats productores –Aragó, Múrcia i Extremadura– perquè també aprovin un pla similar per a les produccions de préssec, nectarina, paraguaià i platerina. Va insistir que “poder treure del mercat els excedents de fruita que no arribaven en les millors condicions al consumidor facilitarà l’estabilització de preus que, des del veto rus, es mantenen en nivells crítics”.

Afrucat també va rebre de manera positiva la notícia malgrat que el ministeri d’Agricultura hagi renunciat a donar suport al pla, ja que “estem parlant d’eliminar producció de varietats antigues que gustativament no satisfan el consumidor i que reben liquidacions baixes, però també d’ajudar aquells productors que volen abandonar l’activitat”.

Unió de Pagesos va aplaudir la mesura, reivindicada pel sindicat agrari, i espera que es dugui a terme amb celeritat i que el departament compleixi la resta de mesures incloses en el pla d’acció, com la reconversió varietal.

En un altre ordre de coses, Agroseguro va recordar ahir que els fructicultors de les zones de producció més tardanes (Catalunya, Aragó, la Rioja i Navarra) tenen fins al dia 28 de febrer per assegurar la seua collita 2019 davant dels riscos de glaçades i falta de quallat, entre d’altres.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?