El sector torronaire aposta per la innovació en els sabors i preveu més vendes a la fira

REDACCIÓ
14-10-2018
  • El sector torronaire aposta per la innovació en els sabors i preveu més vendes a la fira
  • El sector torronaire aposta per la innovació en els sabors i preveu més vendes a la fira
  • El sector torronaire aposta per la innovació en els sabors i preveu més vendes a la fira

Agramunt s’ha convertit aquest cap de setmana en la capital del dolç i ho ha fet de forma multitudinària amb més visitants i vendes que l’any passat, tenint en compte que aquest any la fira es prolonga tres dies en lloc de dos. En l’equador de la trentena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, la valoració tant de torronaires, firaires i ajuntament era ahir totalment satisfactòria i preveuen més de 80.000 visitants.

 Milers de persones van assistir al certamen tant divendres, festiu coincidint amb la Hispanitat, com ahir dissabte. L’alcalde, Bernat Solé, va destacar en aquest sentit que “l’afluència de públic és massiva; tots els aparcaments estan plens, fins i tot han vingut autocars, i la majoria dels tiquets per a l’Aula del Gust s’han esgotat malgrat que hi fa molta calor”.

El primer edil va valorar positivament haver aconseguit un dels objectius dels últims anys, unir l’espai firal amb el centre històric amb nous atractius a la plaça de l’Església com ara l’exposició dedicada als presos polítics censurada per Arco, que pot visitar-se fins avui a la sala de plens del consistori; l’exposició itinerant dedicada a la portalada de Ripoll de l’església d’Agramunt a la qual s’ofereixen visites guiades coincidint amb les Jornades de Patrimoni, i un concurs a través d’Instagram en el qual per participar-hi els visitants s’han de fer fotos en diferents photocalls.

Els visitants van posar en relleu que els torronaires d’Agramunt s’hagin sabut adaptar als nous temps, oferint sabors del més originals com el d’alga i de pistatxo amb mandarina, entre d’altres.

En aquesta edició també destaca la presentació de torrons sense sucre i bio, que cada vegada tenen més demanda. L’alcalde va apuntar que “aquest és precisament l’èxit dels torronaires d’Agramunt: d’una banda, preservar les receptes tradicionals sense renunciar als orígens i, de l’altra, apostar per la innovació tant a nivell gastronòmic com en els torrons. Val a destacar que aquest any tots els torronaires presenten interessants novetats convertint el torró en unes postres”. La Fira del Torró seguirà avui amb activitats entre les quals hi haurà degustacions a l’Aula del Tast i l’Aula del Gust amb la presència de Lucila Canero, de la pastisseria de l’hotel d’Almanac, o el xef Pep Nogué.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta