El sector turístic espera batre aquest any el rècord d’1,18 milions de visitants

X. RODRÍGUEZ
15-10-2018
  • El sector turístic espera batre aquest any el rècord d’1,18 milions de visitants

El sector turístic de les comarques de Lleida preveu batre aquest any el rècord històric d’1.188.712 visitants que es va establir l’any passat i només entre els mesos de juny i agost la demarcació va rebre 610.000 turistes. El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que “tot apunta que se superaran aquestes xifres” i va assenyalar que entre els mesos de gener i agost ja s’ha registrat un creixement del 3,46% en el nombre de persones que s’han allotjat als establiments turístics de la demarcació. “Aquestes dades també reflecteixen que augmenta la despesa dels visitants”, va assegurar Alegre, que va apuntar que aquestes xifres es basen en la contractació d’activitats.

En aquest sentit, els esports d’aventura van acabar ahir la temporada d’estiu i el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet, va apuntar que aquest any han ofert entre un 3,75% i un 4% més de serveis que el 2017 (quan van ser 708.180). Dolcet es va mostrar satisfet amb els resultats, encara que va afirmar que aquesta ha estat “una temporada irregular” per les abundants pluges de la primavera. No obstant, aquestes precipitacions van provocar que el cabal dels rius fos més abundant a l’estiu.

En relació amb les obres per augmentar el tram navegable de la Pallaresa, va explicar que “són uns treballs prou importants” que han justificat “l’esforç logístic i comercial” de les empreses, que han modificat els recorreguts del ràfting. A més, el pont del Pilar es va tancar amb xifres d’ocupació superiors al 90% i alguns establiments van penjar el cartell de complet. Els bungalous van arribar a tenir el 95% de les places reservades, mentre que als hotels i cases de turisme rural es va arribar a ocupacions del 90%. “El clima ens ha respectat durant el pont” malgrat les pluges d’ahir, va assegurar Alegre (vegeu el desglossament).

Les pluges desllueixen el final d’una gran temporada per al turisme

Les intenses pluges d’ahir van deslluir el final d’una temporada d’estiu de rècord per al sector turístic de Lleida. Tant Alegre com Dolcet van coincidir a assenyalar que la meteorologia havia estat favorable divendres i dissabte, un fet que va animar els turistes a atansar-se a la demarcació i practicar esports d’aventura. No obstant, Dolcet va assegurar que les empreses d’aventura van poder treballar sense problemes durant el matí d’ahir i també dissabte (quan comptaven amb el 70% de les places reservades). Dolcet va apuntar que la previsió de mal temps per a la jornada de diumenge hauria frenat el volum de visitants i de reserves al Pallars Sobirà. Malgrat tot, els dos van valorar molt positivament les dades que es van obtenir durant el pont del Pilar i es van mostrar molt satisfets pel creixement del sector durant la temporada estiuenca. Així mateix, Alegre va assenyalar que durant els primers vuit mesos d’aquest any també s’ha registrat un creixement d’aproximadament el 2% en el nombre de nits d’allotjament dels turistes als establiments de les comarques de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta