El Segrià adjudica el menjador escolar

MARÍA MOLINA
08-08-2020
  • El Segrià adjudica el menjador escolar

El ple del consell del Segrià va aprovar ahir adjudicar el servei de menjador escolar a les empreses Comertel i Aramark per gairebé 116.000 euros per a aquest curs i el següent, prorrogable a dos anys més. Segons el president, David Masot, el nou contracte inclou importants millores, com ara un protocol de prevenció del Covid-19.

Així mateix, nou centres deixaran de rebre menjar prèviament congelat, com feien fins ara. Tindran prioritat els productes de proximitat i ecològics i s’ampliarà la ràtio de monitors, un per cada 11 escolars. Es mantindrà el cost de 6,2 euros per alumne i dia.

En la mateixa sessió, el Consell va acordar aplicar dos multes per un import de 3.300 euros a l’anterior adjudicatària del menjador escolar, Alessa, per no entregar documentació i per altres deficiències en el servei. El conseller del Comú, Sergi Talamonte, va qualificar les sancions de “lleus”, ja que va qualificar la prestació de molt deficient i es va abstenir a la votació.

Un dels punts més polèmics del ple va ser la ratificació de l’acord amb Open Arms per a la gestió en l’atenció de temporers afectats per coronavirus al pavelló de Torres de Segre, que suposa una inversió de 17.000 euros. Cs va defensar que aquest seguiment el podria haver fet de franc la Unitat Militar d’Emergències (UME), mentre que l’equip de govern va argumentar que l’ONG té més experiència en aquesta mena de tasques.

Agilitat màxima per als ajuts als comerços de Lleida i Baix Segre

El ple també va ratificar el conveni firmat aquesta setmana amb la conselleria d’Empresa per donar 4 milions en ajuts al comerç i serveis de Lleida i els 6 pobles del Baix Segre afectats pel confinament del juliol. Masot va dir que aquesta subvenció arribarà la propera setmana i que seran àgils al tramitar els ajuts. A més, el ple va aprovar la compra de 53 contenidors per a set municipis que n’han requerit més, així com la venda de més de mil dipòsits vells, sobretot de fracció resta. Només uns 200 contenidors estan en perfectes condicions d’ús.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta