El Segrià impulsa el projecte del punt de voluntariat "Viu l'Associacionisme"

REDACCIÓ
15-03-2022
  • El Segrià impulsa el projecte del punt de voluntariat "Viu l'Associacionisme"

Una cinquantena de persones han participat aquest diumenge a la primera Trobada d’entitats "Alamús en xarxa" amb diverses activitats intergeneracionals, organitzades amb la col·laboració de les entitats locals, el Consell Comarcal del Segrià i l’Ajuntament dels Alamús. Ha estat una de les accions que impulsa el Punt de Voluntariat del Segrià dins el projecte "Viu l’associacionisme!", que té per objectiu promoure i donar suport a l’acció voluntària i al teixit associatiu dels municipis de la comarca.

La primera Trobada d’entitats "Alamús en xarxa" ha comptat amb l’Associació Gent Gran en Marxa, el Grup Country Bonança, l’AMPA de l’Escola les Arrels, el Jovent dels Alamús i l’Associació de Dones. Del Consell Comarcal hi va assistir el vicepresident Toni Bosch.

Durant la jornada, es va fer un esmorzar popular a la brasa, un tirada de bitlles catalanes i un taller de bitlles adreçat als nens i nenes. De fet, els infants van confeccionar les seves pròpies bitlles amb ampolles buides d’aigua i sorra, decorant-les amb cintes de colors en un taller a càrrec de l’AMPA de l’escola. Després les van poder estrenar al camp de bitlles habilitat al costat del Casal i els més grans van ensenyar aquesta tradició als més petits.

Aquest és el primer acte que es fa dins del projecte "Viu l’associacionisme!" a Els Alamús, després que el Punt de Voluntariat hagi coordinat diverses reunions. A partir d’aquí, s’estan organitzant diferents iniciatives per dinamitzar les entitats i afavorir el treball en xarxa, entre elles, un taller del joc de la botifarra a càrrec de la gent gran del municipi. De moment, el taller ha estat molt ben rebut i compta amb una quinzena de persones inscrites per aprendre aquest joc de taula.

Des del Consell Comarcal, l’Ajuntament dels Alamús i les entitats es valora molt positivament la iniciativa, que permetrà impulsar actuacions conjuntes i programar diferents activitats intergeneracionals.

El projecte "Viu l’associacionisme!" de foment del teixit associatiu local va començar a finals del 2021 a Corbins, on ja s’han portat a terme diferents activitats. Aquest projecte impulsa el treball entre ajuntaments, Consell Comarcal i entitats locals, establint col·laboracions entre administració i ciutadania. El projecte neix arran de la necessitat de dinamització detectada des del Punt de Voluntariat del Segrià, sobretot tenint en compte que la pandèmia ha suposat una aturada de l’activitat de moltes entitats. Amb aquesta iniciativa es busca empoderar entitats i associacions, afavorir el diàleg i el treball en xarxa.

En el cas de Corbins, les activitats es fan en diumenge a la tarda a la Sala 1 d’Octubre, cedida des de l’Ajuntament. Entre les activitats que s’han fet amb el suport del Consell Comarcal hi ha una sessió de rialloteràpia, una sessió de cinema amb la col·laboració de Circuit Urgellenc i una xerrada-taller per cuidar el benestar emocional. Totes les activitats les ha liderat l’Associació de gent gran de Santa Quitèria, que convida a totes les associacions del municipi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta