El Segrià premia els millors relats curts vinculats al territori

REDACCIÓ
22-01-2021
  • El Segrià premia els millors relats curts vinculats al territori

Amb l’objectiu de fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa, així com descobrir escriptors i escriptores  emergents , l’Àrea de Cultura de l’ens comarcal convoca la vuitena edició del concurs de narració curta, que compta amb molt bona acceptació per part dels amants de l’escriptura i els relats curts vinculats al Segrià.

Els originals es podran presentar  fins el 21 d’abril del 2021, en format paper o digital i  han de referir-se a la comarca o bé els seus municipis i s'han de fonamentar en fets i esdeveniments versemblants. En aquest sentit, es pot acompanyar el relat amb la presentació de qualsevol referència de suport a l’esdeveniment com retalls de diari o fotografies.

L’obra guanyadora s’endurà un premi de 650 euros i també hi ha previst un accèssit de 250 euros. Les dues obres premiades, conjuntament amb les històries finalistes seleccionades pel jurat formaran part de la publicació que el Consell Comarcal del Segrià edita cada dos anys i que ja compta amb una col·lecció de 5 llibres.

Poden participar-hi totes les persones a partir de 16 anys que presentin una obra inèdita, d’un sol autor o autora,  amb un extensió màxima de 10 pàgines amb el format i la tipografia que es detallen a les bases del premi, publicades a la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià www.segria.cat.

El jurat està format per persones relacionades amb el món de la llengua i la literatura catalanes i per representants del Consell Comarcal del Segrià.

Fins ara s’ha comptat amb la col·laboració d’escriptores com Marta Alòs i Montse Sanjuan, el poeta Eduard Batlle, la impulsora de l’escola d’escriptura de Lleida, Núria Serrate i les tècniques del  Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida. En les edicions anteriors, les persones  membres del jurat han destacat la creixent  qualitat dels relats participants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?