El Segrià Sec demana la creació d’un Eix Transversal de Ponent

REDACCIÓ
07-09-2021
  • El Segrià Sec demana la creació d’un Eix Transversal de Ponent

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec demana la creació d’un Eix Transversal de Ponent que enllaci el Segrià Sec i les Garrigues Altes. Coincidint amb l’alliberament de diverses vies de pagament a Catalunya, especialment l’AP2, l’entitat destaca la necessitat de crear aquest eix viari que permetria connectar les Terres de l’Ebre amb Ponent i la Catalunya Central, passant per les Borges Blanques i enllaçant amb l’AP2 fins l’A2 a Bellpuig.

Aquest Eix Transversal de Ponent, com ja contempla el Pla Territorial General de Catalunya, descongestionaria la resta de vies d’enllaç entre aquestes comarques i situaria al Segrià Sec i les Garrigues Altes en el punt central de connexió. A més de crear un eix viari més segur, milloraria la connectivitat de la zona amb la resta de territoris contribuint a l’equilibri territorial i, per tant, multiplicaria les possibilitats de reactivació econòmica i repoblament del Segrià Sec.

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec ha traslladat en diverses ocasions aquesta petició a la Diputació de Lleida i a la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, els ajuntaments de la Comunitat consideren que la proposta presentada recentment per la Diputació de Lleida d’obrir nous accessos a l’AP2 al Segrià i les Garrigues reforça la necessitat de creació d’’aquest Eix Transversal de Ponent i confien que pugui accelerar el procediment. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta