El Segrià senyalitzarà més de 200 km de rutes per a bicicletes de muntanya

R. R.
02-05-2018
  • El Segrià senyalitzarà més de 200 km de rutes per a bicicletes de muntanya

El Segrià senyalitzarà més de 200 quilòmetres de rutes per a bicicletes de muntanya (BTT) a Alcarràs, la Granja d’Escarp i Gimenells, a través d’un conveni entre els tres ajuntaments i el consell per satisfer la “creixent demanda per part de turistes, ciclistes i població local”. Així consta en el text de l’acord, que inclou més d’un centenar de senyals. Això permetrà tant renovar els dels circuits ja existents com establir nous recorreguts, segons responsables d’aquest projecte, que s’afegeix a altres iniciatives en curs a les comarques lleidatanes per impulsar l’anomenat “turisme d’alforges” amb bicicleta.

Aquests senyals adoptaran un disseny establert per la Diputació, que assigna a cada ruta un color en funció de la seua dificultat de forma similar a la classificació de les pistes d’esquí: verd per a les fàcils, blau per a les de dificultat mitjana, i roig i negre per a les difícils i molt difícils, respectivament. El conveni preveu que el consell assumeixi el cost d’aquesta senyalització (amb càrrec a una subvenció de 15.680 euros de l’ens provincial) mentre que el manteniment posterior correspondrà a cada municipi.

La Granja d’Escarp, amb vuit rutes de BTT que sumen més de 124 quilòmetres, ultima ja la instal·lació d’aquests nous senyals als seus recorreguts incorporant la distinció de dificultat per a cadascun. A Alcarràs, amb tres rutes que sumen uns 75 quilòmetres, l’ajuntament ha posat el projecte en mans de la secció de ciclisme de l’associació esportiva L’Aspardenya, que planteja renovar la senyalització dels recorreguts ja marcats i considera també la possibilitat de prolongar-los per connectar amb el circuit de BTT de la localitat veïna del Pla de la Font, al municipi de Gimenells i un dels primers del pla de Lleida. En aquest cas, el conveni amb el consell permetria renovar la senyalització deteriorada d’uns 14 quilòmetres de rutes.

Una ruta de Lleida a Girona i una de paral·lela al tren de la Pobla

Lleida ciutat és el punt de partida de projectes per a dos rutes ciclistes de llarg recorregut, que tenen com a finalitat impulsar el turisme de bicicleta. La més important és la que promou la Generalitat des de la capital del Segrià fins a Girona, a través de poblacions com Tàrrega, Cervera, Calaf, Manresa i Vic i d’espais naturals com l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Batejada com “Intercatalunya”, aprofitarà majoritàriament camins ja existents i trams de carreteres locals amb un escàs trànsit de vehicles. A aquesta iniciativa se suma el projecte que el departament de Territori va anunciar el mes de març passat per a una altra ruta ciclista des de Lleida fins al Pallars Jussà, que haurà de transcórrer en bona mesura paral·lela a la línia ferroviària entre Lleida i la Pobla de Segur. Haurà de connectar amb les estacions de tren i enllaçar amb la futura ruta “Intercatalunya”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?