⏯️ El servei a domicili dels restaurants de Lleida "ha arribat per quedar-se"

ACN
Publicat: 
03-05-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El servei a domicili dels restaurants de Lleida "ha arribat per quedar-se"

Restaurants de Lleida que mai havien optat pel servei a domicili coincideixen ara que aquesta opció de negoci "ha vingut per quedar-se". L'ACN ha parlat amb els responsables del Macao, el Tòfol, la Dolceta i el Carballeira, quatre establiments diferents que han descobert aquests dies de confinament que, el que ara és la seva única opció per seguir treballant, pot convertir-se en una nova línia de negoci permanent. L'objectiu de tots ells, "quan es torni a la normalitat", diuen, és compaginar el servei directe al local amb el repartiment a domicili, habilitant fins i tot nous obradors. Els quatre reconeixen estar "sorpresos" amb l'acollida per part dels clients i celebren que la bona resposta els ha permès recuperar treballadors dels ERTO.

Tots quatre celebren que el més positiu d'haver començat amb el menjar a domicili ha estat que els seus treballadors, o molts d'ells, puguin seguir treballant. Van estar tancats al voltant d'un mes i al final van decidir intentar-ho amb el menjar a domicili i la resposta dels clients ha estat "millor" de la que s'esperaven, reconeixen. Tant és així que la majoria d'ells han reincorporat part dels treballadors que estaven en ERTOs.

Els quatre restaurants han fet una carta més reduïda i adaptada a aquest període de confinament i fan arribar el menjar a les cases ells mateixos. Alguns dels motius són que no totes les plataformes de repartiment a domicili operen a la ciutat o que com ara no atenen clients al restaurant, es poden organitzar per fer els repartiments.

Tot i que el govern espanyol ha presentat un pla perquè els bars i restaurants puguin tornar a rebre clients de manera progressiva, els quatre ho tenen clar: seguiran amb el servei a domicili. "Quan comenci l'obertura parcial intentarem compaginar els dos serveis i si va funciona, quan torni tot a la normalitat, buscarem un obrador per seguir amb el menjar a domicili", explica l'Ismael Balsells, del bar El Tòfol. "Aquesta pandèmia ho ha canviat tot".

També pensa igual la Sandra Sabaté, gerent del grup Amoca. Han començat fa una setmana el repartiment a domicili del Macao, un dels seus quatre restaurants, i la "bona resposta" de la gent els ha animat a continuar amb el servei a domicili quan el confinament acabi. Són conscients que quan la gent pugui tornar als restaurants, la demanda a domicili baixarà però creu que molts seguiran optant per aquesta alternativa. "I si no funciona, ho deixarem de fer, però volem intentar-ho", assegura.

En la mateixa línia, un dels socis de La Dolceta, Eduard Trepat, explica que continuaran amb el servei a domicili perquè s'han adonat que funciona i que cal consolidar aquesta opció de negoci que desconeixien. "Val la pena continuar i que no es tracti d'una manera de fer eventual sinó permanent".

El propietari del Carballeira, Ángel Rodríguez, també es mostra convençut que el servei a domicili "ha arribat per quedar-se". Els motius, segons ell, són diversos. "Cada vegada ens estem tornant més europeus i a més a casa pots acompanyar un bon menjar amb un bon vi perquè no has d'agafar el cotxe". També opina que encara que es permeti tornar als restaurants hi haurà gent que encara tindrà por de sortir i recuperar la normalitat.

Comparteix

També t'interessarà