El Sobirà inverteix 318.000 € en els accessos a nuclis

E. FARNELL
20-09-2020
  • El Sobirà inverteix 318.000 € en els accessos a nuclis

El consell del Sobirà invertirà aquest any 318.000 euros en la millora i manteniment de la xarxa veïnal i accessos als nuclis. L’objectiu del consell és millorar l’estat de conservació d’alguns d’aquests accessos més deteriorats i la seguretat en la circulació en aquestes vies de muntanya. El president de l’ens comarcal, Carles Isús, va apuntar que en els dos últims anys no s’ha invertit ni un cèntim en el manteniment d’aquestes carreteres, que al Sobirà sumen més de 300 quilòmetres. “Això ha provocat que hagin sorgit problemes que requereixen obres d’urgència”. Va afegir que encara que el consell té delegades les competències de gestió i conservació de la xarxa d’accessos a nuclis de població no disposa de pressupost per executar obres. Ara, aquestes actuacions compten amb una subvenció del departament de Territori.

“En els últims sis mesos s’han registrat despreniments a Baix Pallars, Baiasca i Alt Àneu, i aquesta tardor segur que haurem d’actuar en altres punts amb risc”, va dir. La majoria dels treballs contemplen la millora del ferm, de cunetes i l’estabilització de pendents i talussos.

 

La corporació invertirà 750.000 euros en tres anys en la xarxa viària del Jussà, Sobirà, Ribagorça i Aran

 

D’altra banda, la Torre de Capdella invertirà 20.000 euros en la senyalització dels senders històrics del municipi. L’alcalde, Josep Maria Dalmau, va explicar que el municipi compta amb 100 quilòmetres de camins.

D’altra banda, la Diputació també ha licitat la conservació de la xarxa viària de la seua titularitat al Jussà, Sobirà, Aran i Alta Ribagorça per 750.000 euros en tres anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?