El teatre familiar, indignat amb la gala ‘Catalunya aixeca el teló’

J.B.
Publicat: 
12-09-2019
Actualitzat: 12-09-2019 9:59
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El teatre familiar, indignat amb la gala ‘Catalunya aixeca el teló’

Tot just uns instants després que TV3 acabés l’emissió dimarts a mitjanit de la gala Catalunya aixeca el teló de presentació de la nova temporada teatral, les xarxes socials i Twitter en especial van començar a treure fum amb desenes de missatges que carregaven contra els organitzadors de l’esdeveniment i sobretot amb la projecció d’un vídeo “indignant”.

I és que durant la festa del teatre català es va projectar en vídeo un esquetx en el qual es va poder veure uns nens exigint teatre de qualitat, com el dels adults. Un missatge que des de l’ampli sector del teatre infantil i familiar es va prendre com un menyspreu a la seua professionalitat. De fet, en un moment del vídeo fins i tot es llançava el missatge que actors d’aquest gènere solien actuar amb ressaca després de sortir de festa la nit anterior. Per a molts, una “peça d’humor” que es va acabar transformant en una “peça de pena”.

Així, l’associació professional Teatre per a Tots els Públics (TTP), amb seu a Lleida i que representa gairebé seixanta companyies de tot Catalunya, va publicar a la xarxa un comunicat en què mostrava “indignació pel tractament que es va fer a la gala dels espectacles familiars i dels seus professionals” i la “decepció i enuig cap als companys de professió que han decidit desqualificar la tasca dels professionals que nosaltres representem”.

«El teatre familiar és igual de bo, cutre, màgic, patètic, increïble, vomitiu que el d’adults perquè només existeix el teatre bo i el dolent».

Companyies de Lleida com La Baldufa, el Centre de Titelles, Campi Qui Pugui, Encara Farem Salat i Festuc Teatre, entre d’altres, van mostrar a Twitter indignació pel vídeo i la gala, reacció a què també es van afegir companyies com Xirriquiteula Teatre; reconeguts professionals del sector com la pallassa Pepa Plana, la titellaire Teia Moner o l’actor Pep Farrés; i certàmens com els festivals Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu i Marrameu de Torrelameu. Fins i tot el Teatre Ateneu de Tàrrega va expressar que “fa anys que disfrutem i ho continuarem fent dels espectacles familiars, sense insultar ni menysprear ningú,”, i l’ajuntament de Castellserà va escriure que “programem tant teatre familiar com podem i volem defensar el treball de les companyies que ofereixen productes de qualitat”.

Comparteix

També t'interessarà