El teletreball i el model híbrid augmenten després de la covid, 4 i 11 punts respectivament

ACN
Publicat: 
31-08-2022
Actualitzat: 31-08-2022 10:06
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El teletreball i el model híbrid augmenten després de la covid, 4 i 11 punts respectivament
    Peu de foto: 
    Mar Rovira (ACN)

El 12% dels catalans teletreballa almenys cinc dies a la setmana, la qual cosa suposa quatre punts percentuals més que el 8% que treballava a distància abans de la pandèmia de covid-19. Així ho revela una enquesta òmnibus de la Generalitat publicada aquest dimarts pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

Segons el sondeig –fet a 1.200 majors d'edat residents a Catalunya–, hi ha més teletreball que abans de l'arribada del coronavirus, però majoritàriament se segueix anant a treballar en persona. La feina presencial suposava el 84% del total abans del març de 2020, mentre que ara ha disminuït fins al 70%. En canvi, la gent que teletreballava d'un a quatre dies a la setmana ha passat de representar el 7% a ser el 18% –11 punts més– i la que ho fa almenys cinc dies a la setmana ha passat del 8% al 12%.

Ara bé, la jornada laboral desitjada divideix l'opinió dels catalans en dues meitats. El 52% prefereix no teletreballar cap dia de la setmana, mentre que el 47% sí que vol treballar a distància. Concretament, el 28% vol fer-ho d'un a quatre dies a la setmana i el 19% cinc dies o més.

Suport a la jornada de 4 dies, però no perdent sou

Pel que fa a la proposta de treballar quatre dies a la setmana, els treballadors valoren amb un 7,4 la possibilitat de fer aquesta jornada, tot i que el 50% dels enquestats creuen que no seria possible al seu lloc de feina actual –el 46% opina que sí–.

Quan se'ls proposa d'ampliar la jornada diària a canvi de treballar quatre dies en comptes de cinc, mantenint el sou, la valoració és d'un 6,8. En canvi, suspèn amb un 4,7 la possibilitat de reduir el sou a canvi d'una reducció d'hores de feina.

Comparteix

També t'interessarà