⏯️ El temporal deixa fins a 50 centímetres de neu al Pirineu, vies tallades i trams amb cadenes

ACN
29-11-2021
  • ⏯️ El temporal deixa fins a 50 centímetres de neu al Pirineu, vies tallades i trams amb cadenes
  • ⏯️ El temporal deixa fins a 50 centímetres de neu al Pirineu, vies tallades i trams amb cadenes
  • ⏯️ El temporal deixa fins a 50 centímetres de neu al Pirineu, vies tallades i trams amb cadenes

El temporal de les darreres hores ha deixat entre 5 i 50 centímetres de neu en diferents punts del Pirineu. Les zones on ha caigut més neu són la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà però a d'altres comarques de la serralada com l'Alt Urgell la nevada ha estat més dèbil i en llocs com la Seu d'Urgell s'han acumulat gruixos de 4 centímetres. A la Cerdanya, el Ripollès i el nord del Berguedà també ha nevat des de diumenge a la tarda. La precipitació ha perdut força a la matinada i aquest dilluns al matí ja no neva però sí que es fan notar el vent i fred intens. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), s'ha tallat per la neu la C-28 al Port de la Bonaigua i la BV-4031 al Coll de la Creueta. Així mateix, en 10 trams han calgut cadenes. 

Es trams on és necessari l'ús de cadenes per poder circular són a l'N-141 a Bossòst, a la C-28 a Esterri d'Àneu, a la C-13 a Llavorsí, i a l'N-260 al Port del Cantí el Port de Perves, on també hi ha restricció de pas de camions.

A partir de mig matí, s'han obert tant el Port de la Bonaigua com el Coll de la Creueta tot i que per circular-hi calen cadenes. El vent però, ha obligat a tallar la BV-4024 al Coll de Pal.

D'altra banda, l'estació d'esquí de Boí Taüll ha anunciat que no obrirà les instal·lacions aquest dilluns pel fort vent. Així mateix, el Centre de predicció d'allaus del Conselh Generau d'Aran ha advertit que el risc d'allaus a la Val se situa al nivell 3 de 5 i que per tant és "notable". L'estació d'esquí de Port Ainé, al Pallars Sobirà, tampoc ha pogut obrir pel fort vent.

Deu línies de transport escolar del Pallars Sobirà afectades

Deu línies de transport escolar que porten uns seixanta alumnes s'han vist afectades per la nevada al Pallars Sobirà i han estat suspeses a primera hora del matí. Segons han informat des del Consell Comarcal les afectacions han estat més acusades als municipis de la part baixa de la comarca que no pas a les zones més altes i els problemes de circulació han vingut derivats més pel gel que per la neu. A la comarca hi ha un total de 36 línies de transport escolar i 401 alumnes que en fan us.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?