El tren de la Pobla guanya un 6,8% de viatgers i ja depassa els 220.000

REDACCIÓ
Publicat: 
10-01-2019
Actualitzat: 10-01-2019 9:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El tren de la Pobla guanya un 6,8% de viatgers i ja depassa els 220.000

El tren de la Pobla va transportar l’any passat 220.700 viatgers, segons dades de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), titular d’aquesta línia. L’empresa pública va apuntar que aquesta xifra suposa un augment del 6,8% respecte al 2017. Aquest resultat confirma la tendència constant a l’alça en el nombre de passatgers des del juliol del 2016, quan FGC va assumir l’operativa amb trens propis en lloc d’utilitzar els de Renfe i va multiplicar els trajectes diaris després de les retallades que els van reduir el 2012.

La línia va superar per primera vegada el llindar dels 200.000 viatgers el 2006, un any després que l’Estat traspassés la infraestructura ferroviària a la Generalitat. A partir de llavors, l’ascens va ser continu i va culminar el 2011 amb 224.600 usuaris. L’any següent, en meitat de la crisi, el Govern va reduir els trajectes. Amb només tres trens d’anada i tornada entre Lleida i Balaguer i un al Pallars, el nombre de passatgers va caure sense parar fins al 2016, quan amb prou feines va superar els 60.000. El deteriorament del servei ferroviari va provocar mobilitzacions d’ajuntaments i veïns en el traçat de la línia, sota l’antic lema de “Volem el tren”, fins que van entrar en funcionament els dos nous trens. Des d’aleshores, hi ha quatre viatges diaris entre Lleida ciutat i la Pobla de Segur, i mitja dotzena entre la capital del Segrià i la de la Noguera. Val a recordar que aquest any està prevista la incorporació a la línia d’un tercer tren, la construcció del qual va encarregar FGC fa més d’un any.

Ferrocarrils va destacar també que l’índex de puntualitat, ja per si mateix elevat, ha millorat també respecte al 2017 al passar del 99,04% al 99,10%. En aquest sentit, l’empresa pública va recordar que té un “alt nivell d’autoexigència” al començar a comptabilitzar retards a partir dels tres minuts de demora respecte a l’horari previst. També va apuntar que un altre indicador, l’índex de control de qualitat que mesura qüestions com quants viatgers afecten les incidències, es manté per sobre del 99%. L’empresa pública va emmarcar aquestes dades en l’“any de millors resultats” de tota la seua història en el conjunt de les línies que gestiona a Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà