El Tren dels Llacs ja té data per arrencar la temporada d’estiu 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
20-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Tren dels Llacs ja té data per arrencar la temporada d’estiu 2023
    Peu de foto: 
    Foto Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), enceta la temporada d’estiu 2023, on realitzarà fins a 27 circulacions entre el Tren Històric i el Panoràmic. Aquest tren turístic circularà els dissabtes entre el 22 d’abril i el 28 d’octubre. Durant la temporada, el Tren històric farà 22 circulacions, mentre que el Tren Panoràmic durà a terme cinc circulacions els dies 22 i 29 de juliol, 5 i 12 d’agost i 28 d’octubre, quan es donarà per finalitzada la temporada d’estiu 2023.

Aquest transport turístic recorre el cor de Catalunya, des de la Plana de Lleida fins al Prepirineu. El viatge transcorre per la dreta del riu Segre, des de la ciutat de Lleida fins a Balaguer. Després, continua el seu recorregut seguint el riu Noguera Pallaresa fins a arribar a la Pobla de Segur, al cor del Pallars Jussà, amb 17 estacions al llarg del recorregut.

El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament. A més, ofereix dues opcions de ferrocarril per fer aquesta màgica línia, a través del Tren Històric o bé amb el Tren Panoràmic.

Aquest és un viatge que permet gaudir d’unes vistes úniques sense haver de baixar del tren mentre ens endinsem en la història del territori gràcies al guiatge que es fa durant el trajecte. L’experiència es complementa amb les activitats i visites proposades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. A la Pobla de Segur, punt d’arribada del Tren dels Llacs, els usuaris podran gaudir de la visita al Molí de l’Oli i la Casa Mauri, la Fàbrica de licors Portet o fer un tomb pels entranyables carrers de la vila. Una parada obligatòria de la ruta amb el Tren dels Llacs és el municipi de Salàs, destacant les seves pintoresques botigues, el Museu Salàs de Pallars o la Torre de Barta. Al territori també és recomanable visitar el Museu hidroelèctric i central de Capdella o el Museu de la Sal a Gerri de la Sal, on encara es pot veure com antigament extreien aquest mineral.

Els bitllets per als trens es poden adquirir en venda anticipada a la botiga online. A més, a través del portal web, les persones usuàries poden consultar el calendari i els horaris de circulació del tren, informació d’interès sobre el transport i descobrir una àmplia proposta d’experiències per gaudir de la jornada.

Comparteix

També t'interessarà