El Tren dels Llacs obre a la fi la temporada amb 111 passatgers i oferirà deu trajectes

E. FARNELL
30-08-2020
  • El Tren dels Llacs obre a la fi la temporada amb 111 passatgers i oferirà deu trajectes
  • El Tren dels Llacs obre a la fi la temporada amb 111 passatgers i oferirà deu trajectes

Cent onze passatgers van estrenar ahir per fi la dotzena temporada turística del Tren dels Llacs després que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ajornés l’inici programat per al 4 de juliol, arran del confinament perimetral del Segrià i per la crisi sanitària. El retard ha provocat una disminució dels trajectes, ja que han passat dels 24 viatges d’una temporada normal als deu d’aquesta actual, que s’allargarà fins al 31 d’octubre, segons va explicar el cap de la línia Emili Monsó. Així mateix, va avançar que la majoria de passatgers procedien de Barcelona i l’àrea metropolitana i la resta, de Lleida i altres punts de Catalunya. “El turista de proximitat i local és un dels actius més importants d’aquest servei turístic de FGC”, va dir.

L’ús obligatori de la mascareta durant el trajecte i l’augment de les mesures de protecció i higiene no van impossibilitar que els passatgers poguessin gaudir del primer d’aquests trajectes cap al Pallars. Així ho van fer un grup d’amigues de Mollerussa, Fondarella, el Palau d’Anglesola i Torregrossa, que van assegurar que no deixaran de fer activitats per culpa de la pandèmia “sempre que complim les mesures de seguretat establertes”, va explicar la Neus.

La majoria dels passatgers del Tren dels Llacs ve de les comarques de Lleida i també de Barcelona

“Aquest viatge ha estat un manera de retrobar-nos i perquè ens l’havien recomanat, ja teníem ganes de comprovar la bellesa del nostre territori a través del tren”, van explicar. També Maria Àngels Alcaid, de Barcelona, va aprofitar amb una amiga el dia d’ahir per viatjar en el tren històric. “Estem de vacances al Pirineu i teníem ganes de viatjar en aquest tren i fer alguna ruta pel Jussà”, va explicar. Va afegir que l’ús de la mascareta ja és habitual i “el que toca, millor poder fer viatges que no”, van dir.

El Tren dels Llacs va tancar la temporada passada amb 7.039 passatgers, una xifra similar a la de la campanya de l’any 2018. La gran majoria dels turistes van ser de Barcelona (un 69%) i un 20% residia a les comarques de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta