El turisme consolida reserves al juliol i es prepara per al ple a l’agost

X. RODRÍGUEZ
Publicat: 
30-07-2018
Actualitzat: 30-07-2018 9:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El turisme consolida reserves al juliol i es prepara per al ple a l’agost

El sector turístic de Lleida ha consolidat aquest any l’ocupació en hotels, càmpings i cases de turisme rural en un 50% el mes de juliol i ja es prepara per arribar al 100% d’ocupació durant el mes d’agost. El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “tot fa preveure” que el “sector arribarà a complir les previsions que es van marcar a l’inici de la temporada d’estiu”, que eren arribar a una ocupació d’entre el 45% i el 50% al juliol.

Alegre va assegurar que aquestes són “unes bones xifres”, perquè “és en la segona quinzena de juliol quan hi comença a haver més moviment de turistes” i ajudarien “a consolidar les dades que es van registrar l’any passat”, que van ser “les millors de la història”. En aquest sentit, el director del patronat va afirmar que “el sector turístic encara la resta de la campanya d’estiu amb optimisme”. No obstant, Alegre va assenyalar que en el que va d’estiu ja hi ha hagut diversos episodis de pluja al Pirineu i va apuntar que el tancament del congost de Mont-rebei fa dos setmanes per un despreniment va provocar algunes cancel·lacions tant d’activitats com en allotjaments.

Així mateix, va assegurar que els resultats d’aquests mesos seran “positius”. Per a l’agost, les previsions del patronat són que durant la primera quinzena hi hagi una ocupació del 80%, mentre que per a la segona és previst que s’arribi al ple. S’ha de recordar que durant aquest mes de juliol alguns establiments de les comarques del Pirineu van arribar a penjar el cartell de complet en dates puntuals, sobretot aquells dies en què se celebraven les falles a les comarques de muntanya. De fet, des de la Federació de Càmpings van assegurar que el cap de setmana del 15 de juliol va ser “un dels millors de l’any després de Setmana Santa”.

Per la seua part, el sector dels esports d’aventura del Sobirà s’està recuperant també després de les pluges de primavera, que van provocar un augment considerable en el cabal dels rius, i preveu créixer entre un 3% i un 5% en el nombre de serveis de la campanya anterior, quan van ser 708.180.

Comparteix

També t'interessarà