El turisme de Lleida creix el doble que la mitjana catalana

M. CABELLO
26-01-2018
  • El turisme de Lleida creix el doble que la mitjana catalana

L’ocupació dels establiments hotelers a la demarcació de Lleida va créixer un 6,9% durant el 2017, segons xifres preliminars publicades per la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya, que avalen que les pernoctacions es van duplicar en comparació amb les dades del conjunt de Catalunya, on va augmentar un 2,7%. Aquestes dades, que encara no han estat contrastades ni verificades per la Diputació de Lleida i el Patronat de Turisme de la corporació, xifren les estades hoteleres en 1.848.993 (862.000 viatgers), de les quals 316.904 són de turistes estrangers i més de 1.532.000 residents en altres punts de Catalunya i l’Estat espanyol. Així mateix, les zones de muntanya corroboren el paper central en el sistema hoteler lleidatà, ja que la Val d’Aran i les comarques del Pirineu van ser les que van registrar un major nombre d’estades a tota la província, assolint un 35% i un 41% del total de pernoctacions, respectivament.

Tanmateix, a Lleida ciutat l’increment de viatgers va ser molt més pronunciat (19%) que a la Val d’Aran, on els 139.738 viatgers es van traduir en un 6% respecte al 2016. L’estada mitjana als hotels va ser de 2,1 nits per viatger

El Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran van tancar l’any amb la millor Setmana Santa dels darrers quatre anys, amb ocupacions del 95%. Per al pont de la Puríssima les xifres del sector també van anar a l’alça, amb una ocupació que es va situar al voltant del 80% de mitjana, encara que a les zones d’esquí el percentatge va ser superior. També durant el pont festiu del Pilar es va arribar al 90% d’ocupació a les comarques de muntanya.

El millor any per al sector turístic des que n’hi ha registres

El Pirineu va començar el 2017 amb plena ocupació, tant en hotels com en cases de turisme rural. Les comarques lleidatanes van tancar l’any amb 1,2 milions de visitants, unes dades que revelaven ja les millors dades des que se’n tenen registres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta