El Vaticà crearà una casa per a monges sotmeses a abusos de poder o sexuals

REDACCIÓ
25-01-2020
  • El Vaticà crearà una casa per a monges sotmeses a abusos de poder o sexuals

El papa Francesc ha donat llum verda a la creació d’una residència per a les monges que han patit abusos de poder o sexuals durant el seu període de congregació, segons va assegurar recentment el cardenal Joao Braz de Aviz a la revista Donne Chiesa mondo, que s’edita mensualment amb L’Osservatore Romano.

El prefecte de la vida religiosa va assegurar que la seua congregació investiga casos d’abús sexual per part de sacerdots contra monges, però també d’“abús sexual entre monges”, segons recull ReligiónDigital. “Només en una congregació s’han denunciat nou casos”, va confessar el cardenal brasiler, que també va parlar sobre l’abandó que pateixen aquestes monges per part de la que va ser la seua família religiosa. “Hi ha hagut casos de prostitució per poder mantenir-se”, va afegir.

Tal com recull Europa Press, L’Osservatore també parla de la síndrome de burnout, del treballador cremat, que pateixen moltes religioses per les condicions laborals. De fet, la monja australiana Maryanne Lounghry explica a la revista que “el nostre objectiu és construir un codi de conducta”. Les monges, expliquen a l’article, esperen que igual que en els casos dels abusos a menors s’estableixin “línies guies” perquè es coneguin les seues obligacions, però també els seus drets en els llocs de treball, així com “una cosa que s’assembli a un contracte de treball”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next