El waterpolo ressorgeix a Mollerussa

sergi caufap
Publicat: 
26-02-2016
Actualitzat: 26-02-2016 12:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El waterpolo ressorgeix a Mollerussa

El Club Waterpolo Mollerussa ha decidit tornar a la competició per tal de commemorar el desè aniversari de la seua fundació, després de cinc anys d’inactivitat durant els quals solament ha pogut disputar partits amistosos amb altres clubs de Catalunya i participar en tornejos estatals com a convidat. Eduard Roca, tècnic del club, assenyala que “ara ens trobem en una fase d’stand by, a l’espera de poder tancar un patrocinador que ens ajudi a fer front a la majoria de les despeses que suposa competir. Encara que som optimistes, estem treballant i creiem que ben aviat podrem tornar”.

Actualment, l’equip el formen un grup de 24 jugadors d’edats compreses entre els 14 i 39 anys, i entre els quals es troben tres dones. “En les categories inferiors es poden disputar partits mixtos si el rival ho accepta, així que formen part del nostre equip i no es queden enrere a l’hora de competir”, assenyala Eduard Roca en relació amb la participació femenina en l’equip.

El Waterpolo Mollerussa s’entrena tres dies per setmana en horari nocturn, ja que les activitats a la piscina municipal, a més dels horaris laborals i d’estudi dels jugadors, impedeixen que siguin més habituals. D’aquí a una setmana, l’equip del Pla tornarà a disputar un amistós, a Igualada, on esperen fer un bon paper. “Hem jugat amistosos durant els últims cinc anys contra equips propers a Mollerussa, d’Igualada i Tarragona. I la veritat és que el nostre nivell és acceptable, guanyem algun partit contra ells, la qual cosa mostra que podríem competir ara mateix sense cap problema en la categoria.”

Així doncs, quan s’incrigui de forma oficial, el Mollerussa jugarà a la divisió de Tercera Catalana, que compta amb equips de Barcelona, Girona i Tarragona, la qual cosa suposa un esforç extra quant a desplaçaments dins del pressupost. “Per tal de poder fer front a una temporada estaríem parlant d’entre 6.000 i 8.000 euros, tenint en compte que s’han de pagar les fitxes i els arbitratges”, assenyala Roca. En relació amb els desplaçaments, abans de l’aturada, el Mollerusa utilitzava unes furgonetes cedides per part d’un dels patrocinadors i els jugadors es feien càrrec del carburant. “És un esforç que estem disposats a fer amb l’objectiu de poder tornar a competir, però a nivell de fitxes i arbitratge és una quantitat per a la qual necessitem un patrocinador que ens ajudi”, admet el tècnic.

A més dels veterans de l’equip, que ja van poder competir en la seua última etapa, el Mollerussa ha despertat l’interès d’alguns estudiants d’INEFC, que en algunes ocasions han participat en els seus entrenaments. “Com que és l’únic equip de Lleida, ens ajuden en el que ells poden i poden fer els seus treballs si tenen l’assignatura de waterpolo a la universitat.” Pel que fa als requisits per tal de poder practicar waterpolo, Roca assenyala que “és bàsic tenir algunes nocions de natació. És un esport que enganxa perquè existeix molt bona relació entre els clubs”.

A causa que molts dels jugadors pertanyents a l’Inef Lleida eren estudiants, aquests es veien obligats a abandonar el club una vegada finalitzada la carrera, per la qual cosa el projecte finalment va quedar en un equip que disputava partits amistosos, com és el cas fins ara del Club Waterpolo Mollerussa. Actualment, la Federació Catalana de natació compta amb Lligues de totes les categories.

Francesc Sucarrats ha estat l’únic jugador lleidatà que ha aconseguit militar a Divisió d’Honor, la màxima categoria a nivell estatal, malgrat que Lleida no ha tingut mai una gran tradició en aquest esport. El de Cervera es va aficionar al waterpolo a la piscina d’Igualada i posteriorment va començar a jugar a Mataró, Premià, Calella i Manresa, on es va retirar l’any 2008. Dos anys després de deixar la competició, Sucarrats va rebre l’oferta de competir durant uns mesos amb el CN Barcelona, un dels clubs més premiats de Catalunya i on va conquerir una Copa del Rei, sent a més subcampió de la Lliga estatal. Una vegada més va deixar la competició, però tres temporades més tard es va repetir la història, ja que va rebre una oferta per jugar durant quatre mesos en el CN Catalunya, un altre dels equips més potents a nivell estatal. De fet, pocs jugadors poden presumir d’haver estat a el CN Barcelona i CN Catalunya, que representarien el Barça i el Madrid en el waterpolo.

L’Inef Lleida també va arribar a competir en la Lliga Universitària

A més del Club Waterpolo Mollerussa, que es va fundar el 3 d’octubre del 2006, malgrat que l’esport es practicava des de l’any 1992 sota l’empara del CN Mollerussa, Lleida també va comptar durant la dècada dels 2000 amb un equip pertanyent al Club Inef, que competia en la Lliga Universitària juntament amb altres equips de Catalunya. Aquest equip estava format per un grup de 25 estudiants d’INEFC i exnadadors, amb escassa experiència en el waterpolo, de manera que a començaments de temporada era habitual que els tècnics haguessin de donar els conceptes bàsics de l’esport als jugadors.

En l’actualitat, Francesc Sucarrats és fisioterapeuta a Vic, una professió que ja exercia quan va tenir les dos últimes ofertes a la Divisió d’Honor, per la qual cosa van ser alguns dels seus companys els que van haver de recórrer als seus serveis. A més, no ha abandonat mai la natació i és habitual que participi en travessies de llarga distància.

Comparteix

També t'interessarà