REDACCIÓN
09-03-2020
Actualitzat: 09-03-2020 15:46
  • El Xafatolls domina la Templers

Uns 800 corredors van prendre part en la catorzena edició de la Cursa dels Templers-Plusfresc, puntuable per a la Lliga Ponent que organitza el Club Esportiu Atletisme Ponent, i que va tenir com a vencedors Àlex Méndez amb un temps de 32’37 en categoria masculina, i Eva Ribalta amb una marca de 38’45 en la femenina, els dos de l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa, que firma així un doblet per a l’entitat de la capital del Pla d’Urgell.

El podi en categoria masculina el van tancar Antoni Carulla (Runners Balaguer), que va creuar la línia de meta a tan sols quatre segons del guanyador, i Roger Camprubí (Ekke), que va acabar amb un temps de 32’55.

A Eva Ribalta, per la seua part, la van acompanyar en el podi Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), que va acabar segona amb una marca de 39’23 i Berta Gasol (Ultra), amb un 39’44.

Donant continuïtat a la novetat introduïda l’edició anterior hi va haver, a més del tradicional recorregut de 10 km pels carrers de Lleida i amb la sempre soferta arribada al cim del Turó de Gardeny, un altre recorregut de 3 quilòmetres, amb un caire més familiar i popular i amb un recorregut diferent. Aquest format, que es va desenvolupar pel Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida –un trajecte diferent i molt atractiu per conèixer l’esmentat espai empresarial de la ciutat– va acabar amb Oriol Pi (CAVA - 9’30) i Maria Garriga (Fondistes Solsonès - 11’50) com a guanyadors. El segon en categoria masculina va ser, amb un temps de 9’37, Mohamed Mouacha (Lleidajove Running Team), i Jofre Dolcet (Lleida UA) va ser el tercer classificat, amb un temps de 9’54. El podi femení, a més de Garriga, el van formar Zoe Escobar (Cokotrilos-Speedrepublik), amb una marca de 12’36 i la independent Cristina Gómez, que va acabar amb un 12’48. Val a destacar que la gran cita de diumenge va viure la seua prèvia un dia abans, amb la celebració de les carreres infantils sota el lema “Aturem l’obesitat infantil”, un programa impulsat pel gimnàs Ekke i que pretén conscienciar els més petits i les seues famílies de la importància de portar una alimentació saludable i equilibrada. A més, una vegada conclosa la prova, els nens van poder esmorzar fruita fresca de Lleida i, les famílies que així ho van voler, van poder visitar el Castell Templer, atansant així també la història de la ciutat als lleidatans de més curta edat.