Eleccions sindicals per renovar els representants dels treballadors municipals a la Paeria de Lleida

REDACCIÓ
25-11-2022
  • Eleccions sindicals per renovar els representants dels treballadors municipals a la Paeria de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida celebrava ahir les eleccions sindicals per tal de renovar els representants dels treballadors municipals a la Junta de Personal i al Comitè d’Empresa.

Les votacions van comptar amb la participació d’un 64,90% de la plantilla. Els resultats han estat els següents: a la Junta de Personal, el sindicat CGT ha estat la llista més votada, amb 311 vots (10 delegats), seguit d’ASIGULL amb 184 vots (6 delegats), UGT amb 133 vots (4 delegats), CCOO, amb 48 vots (2 delegats) i CSIF amb 45 vots (1 delegat). En total, s’han emès 775 vots, dels quals 21 en blanc. Integren la Junta de Personal 23 delegats/des.

Pel que fa al Comitè de Personal, la CGT també ha estat l’opció més votada amb 195 vots (9 delegats), seguit de la UGT amb 67 vots (3 delegats) i CCOO amb 35 vots i 1 delegat. S’han enregistrat tres vots en blanc d’un total de 300. Integren el Comitè de Personal 13 delegats/des.

Des de la regidoria de Presidència es va posar en valor la importància de la participació sindical per a la millora de les condicions del conjunt dels empleats públics de la Paeria i del servei que es presta a la ciutadania.

La segona tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, destacava les fites assolides en l’àmbit de personal durant aquest mandat com el compromís per acabar amb l’abús temporalitat a l’administració municipal, amb la posada en marxa d’un concurs de mèrits per estabilitzar fins a 242 places de l’Ajuntament i l’Institut Municipal d’Ocupació, i properament aprovarà les bases per al concurs oposició per estabilitzar 74 places ocupades per personal funcionari a l’Ajuntament de Lleida i 6 ocupades per personal laboral a l’IMO. El procés d’estabilitat s’iniciarà aquest mes de desembre primerament amb la fase de concurs després de de publicació de la convocatòria al DOGC. Hi ha una pàgina web en marxa per consultar tota la informació relativa a aquest procés.

Altres aspectes que destacava la regidora són el compromís amb la transparència en la provisió de tots els llocs de treball, l’aposta per la digitalització i el teletreball, la millora de la prevenció de riscos laborals en temps de pandèmia, les ofertes públiques d’ocupació ordinàries anuals, la promoció interna que en alguns casos feia més d’una dècada que no es feien, dels nivells C2 a C1, de C1 a A2 i d’A2 a A1.

“Vull posar en valor la feina feta des de la Direcció d’Innovació i Funció Pública actual, que en un any ha resolt bona part dels problemes estructurals de plantilla, l’estabilització i la constant interlocució amb els agents sindicals”, ha afirmat Freixanet.

Algunes de les qüestions clau que es treballaran amb els nous delegats de la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa, apuntava la regidora, seran el funcionament de les borses de treball; la negociació de l’acord conveni, la Relació de Llocs de Treball (RLT); el pla de formació com una eina de millora professional; i la transformació de la pròpia administració amb eines com el co-treball, els laboratoris d’innovació dins l’administració, les bones pràctiques i els intra-lideratges.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?