#EleccionsGenerals10N: “El vot a la igualtat i la lluita contra la violència masclista és el vot socialista”

REDACCIÓ
08-11-2019
  • #EleccionsGenerals10N: “El vot a la igualtat i la lluita contra la violència masclista és el vot socialista”

La diputada i candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés, Montse Mínguez, ha assegurat que “el vot que realment garanteix avançar en la igualtat real entre dones i homes i en la lluita contra la violència masclista és el vot socialista”. Mínguez, que ha portat els compromisos socials al mercat del Camp d’Esports a Lleida, ha fet una crida a que “la bandera que més defensem les dones i homes socialistes és la de la igualtat i ho fem lluitant contra la bretxa salarial que fa que des d’avui fins a finals d’any les dones treballem gratis i que la dreta hagi deixat les pensions de les dones un 44% per sota de la dels homes”.

La candidata socialista ha recordat que “en els pocs mesos de Govern de Pedro Sánchez s’ha avançat en la Llei d’Igualtat que fa que les dones, 213.000 de la província de Lleida, tinguem més drets, més llibertats i més oportunitats”. A més, ha dit, “la revalorització de les pensions, sobretot les de viudetat, han beneficiat en bona part a dones”.

Mínguez ha recordat altres mesures com “reactivar el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i ens hem compromès a reformar la legislació penal per garantir que la falta de consentiment sigui clau en la qualificació dels delictes sexuals”.

Montse Mínguez ha conclòs que “Espanya només ha avançat en matèria d’igualtat quan ha governat el PSOE, les majors reformes per fer de la lluita feminista una lluita de tota la societat han vingut de la mà dels socialistes”. 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?